Υποδειγματική Θεία Λειτουργία

Για το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και Βάπτιση μαθήτριας

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία, για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, παρουσία του Δ/ντού της Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα, με μέτωπο προς τον λαό, ενώ, παράλληλα, ο Θεολόγος – Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, επεξηγούσε αναλυτικά τα λειτουργικά δρώμενα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος μίας μαθήτριας, της Κωνσταντίνας, αλβανικής καταγωγής, η οποία έγινε Ορθόδοξη Χριστιανή και πολιτογραφήθηκε μέλος της Αγίας μας Εκκλησίας, με ανάδοχο την κ. Χρυσούλα Καρνιαβούρα.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «σήμερα λειτουργήσαμε μαζί, γιατί ο Επίσκοπος και ο Ιερεύς δεν μπορούν αν λειτουργήσουν μόνοι τους. Χρειάζεται κάποιος να πει το ΑΜΗΝ… Σήμερα τελέσαμε τρία Μυστήρια. Την Βάπτιση της Κωνσταντίνας, η οποία επέλεξε με πλήρη επίγνωση να ενταχθεί στην Εκκλησία του Χριστού∙ το Χρίσμα, με το οποίο η νεοφώτιστη έγινε φορέας του Αγίου Πνεύματος και τέλος, την Θεία Ευχαριστία. Αυτή είναι η αρχαία Παράδοση της Εκκλησίας μας, η Βάπτιση, ο Γάμος και τα άλλα Μυστήρια, να τελούνται μέσα στη Θεία Λειτουργία…».

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε, στη συνέχεια, την σημασία του Μυστηρίου της Ευχαριστίας, «που είναι καρπός της αγάπης και της θυσίας του Χριστού, για την σωτηρία των ανθρώπων. Όταν κανείς κοινωνεί το Αναστημένο Σώμα και Αίμα του Χριστού είναι κι αυτός αναστημένος και παραδείσιος άνθρωπος και μπορεί ν’ αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής. Αυτό είναι το δώρο της Εκκλησίας σε όλους μας…».
vaptisi_upodeigmatiki_(14)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.