Υποτονική η κίνηση στην αγορά τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων

Οι έμποροι θεωρούν χαμένο μήνα τον Ιανουάριο. Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Υποτονική είναι η κίνηση στην εμπορική αφορά του Βόλου παρά τις εκπτώσεις, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, ενώ οι έμποροι πιστεύουν ότι ο Ιανουάριος θα είναι χαμένος μήνας, καθώς οι καταναλωτές διέθεσαν το μεγαλύτερο κομμάτι των χρημάτων τους, στην εορταστική περίοδο και στα καύσιμα για να ζεσταθούν, με αποτέλεσμα να μην περισσεύουν για αγορές.
Τη Δευτέρα ξεκίνησε η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Μαρτίου για τον Βόλο, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 20% μέχρι και 50% σε όλα τα είδη (ένδυση, υπόδηση, παιδικά), ενώ το καταναλωτικό κοινό περιορίζεται σε αναμονή και διερεύνηση της αγοράς, καθώς τα χρήματα έφυγαν στην εορταστική περίοδο.
Παράλληλα, επειδή φέτος ο χειμώνας, φαίνεται να είναι ο ψυχρότερος των τελευταίων χρόνων, με χιόνια και δριμύ κρύο, είναι ένας επιπλέον λόγος που οι καταναλωτές έμειναν χωρίς χρήματα, καθώς τα ξόδεψαν σε πετρέλαιο ή ξύλα και να ζεσταθούν.
Οι έμποροι δηλώνουν πως έχει χαθεί ήδη ένα 10ήμερο λόγω της κακοκαιρίας, θεωρούν το υπόλοιπο του Ιανουαρίου χαμένο και πλέον περιμένουν τις αρχές του Φεβρουαρίου, ελπίζοντας να τονωθεί η κίνηση με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο τέλος του τρέχοντα μήνα.

«Τα έσοδα για τα… έξοδα»

Την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, με τους εμπόρους να εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια και η κίνηση αναμένεται να είναι μικρή.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση λέγοντας πως ελπίζουν σε αναστροφή του κλίματος από το Φεβρουάριο, όταν και ο κόσμος θα έχει εισπράξει μισθούς και συντάξεις.
Ο ίδιος είπε ότι τα έσοδα της πρώτης Κυριακής που θα ανοίξουν για φέτος για τα εμπορικά καταστήματα, θα πάνε στα έξοδα των επαγγελματικών σε ρεύμα και μισθολογικό κόστος, κατά τη λειτουργία τους,

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.