Υποτροφίες σε φοιτητές αγροτικών οικογενειών από την ΕΑΣ Βόλου (video)

Νικήτας Πρίντζος: Σηματοδοτούμε την ευαισθησία και την αλληλεγγγύη που πρέπει να μας διακατέχει όλους

Το κοινωνικό της πρόσωπο σε μια στιγμή που αγροτικός κόσμος το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ δείχνει για ακόμη μία φορά η ΕΑΣ Βόλου. Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και το κλίμα που διαπίστωσε η διοίκηση ότι υπάρχει στην περιφέρεια της Μαγνησίας, θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε φοιτητές αγροτικών οικογενειών κυρίως του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και άλλων περιοχών που εντάσσονται στον συνεταιρισμό. Μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκλήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Νικήτας Πρίντζος, ανακοίνωσε ότι από φέτος και για τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια, θα δίνονται ετησίως 15 υποτροφίες σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ ύψους 400 ευρώ μηνιαίως για το διάστημα εννέα μηνών από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου κάθε έτος, τα οποία θα κατατίθενται στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΑΣ θα καθοριστούν από ειδική επιτροπή που θα συσταθεί και της οποίας πρόεδρος θα είναι ο/η εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, ενώ μέλη θα είναι ο εκάστοτε δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και εκπρόσωποι της Μητρόπολης Δημητριάδος, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Κάθε χρόνο μετά τέτοιο καιρό θα αξιολογούνται οι σχετικές αιτήσεις και θα επιλέγονται εκείνοι οι φοιτητές-τριες που πληρούν τα κριτήρια. Σημειώνεται ότι από την διαδικασία δεν θα αποκλείονται υπότροφοι προηγούμενων ετών, οι οποίοι θα διατηρούν το δικαίωμα κατόπιν επαναξιολόγησης να ξαναπάρουν υποτροφία.

Τα χωριά που εντάσσονται στο πρόγραμμα και στα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαμένουν με τις οικογένειές τους και όχι μόνον να έλκουν την καταγωγή τους από αυτά, είναι: Περίβλεπτο, Κοκκίνα, Άγιο Δημήτριο, Αερινό, Ελευθεροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Βελεστίνο, Χλόη, Μικρό Περιβολάκι, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κεραμίδι, Βένετο, Κανάλια, Κερασιά, Μελισσιάτικα, Διμήνι και Σέσκλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Πρίντζος η επιλογή θα γίνεται με διαφάνεια και με αξιοκρατικά κριτήρια. Γνωρίζουμε ότι δεν λύνουμε το πρόβλημα. Σηματοδοτούμε όμως μιας ευαισθησία, μια φροντίδα και αλληλεγγύη που θα πρέπει να μας διακατέχει όλους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.