Ζέττα Μακρή: «Ουδέποτε υπήρξε αμφιβολία για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ»

Το εξώδικο που έστειλε στη "Μ" η κα Ζέττα Μακρή συνοδευόμενο από τη φωτογραφία που επέλεξε η ίδια για να δημοσιευθεί μαζί με αυτό.
Εξώδικη διαμαρτυρία της πρώην Βουλευτού Μαγνησίας προς τη «Μαγνησία»

Προειδοποιεί με αγωγές αν ξαναγράψουμε οτιδήποτε αρνητικό για εκείνη!

Ουδέποτε ετέθη εν αμφιβολία η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ν.Μαγνησίας, πολλώ δε μάλλον για τις προσεχείς εκλογές, τονίζει μεταξύ άλλων σε εξώδικο που απέστειλε στη «Μ» η πρώην Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή, διαμαρτυρόμενη για σειρά σχολίων που έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα και την αφορούν, αναφέροντας μάλιστα ότι θίγουν βάναυσα την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή της και την προκαλούν πολιτική και ηθική ζημία. Η πρώην Βουλευτής θεωρεί μάλιστα εκ προοιμίου εξασφαλισμένη την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, όποτε και αν αυτές γίνουν. Μας ζητεί μάλιστα να προβούμε σε δήλωση μεταμέλειας και αναγνώρισης λάθους εκτιμήσεως για δημοσιεύματά μας, τη στιγμή μάλιστα που ούτε εθνικές εκλογές έχουν ακόμη προκηρυχθεί, ούτε η ΝΔ έχει καταρτίσει και ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό της για το νομό! Σε απόδειξη της δημοκρατικότητας αλλά και του σεβασμού της για την ελευθεροτυπία, η κα Μακρή μας καλεί να προβούμε σε δήλωση η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν θα αναφερθούμε αρνητικά ξανά στο πρόσωπό της ούτε θα φιλοξενήσουμε αρνητικό δημοσίευμα εναντίον της στην παρούσα εφημερίδα ή σε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο μαζικής ενημέρωσης ιδιοκτησίας ή συμφερόντων μας ή στο οποίο εργαζόμαστε». Δεκτά όμως ασφαλώς είναι τα κολακευτικά σχόλια για εκείνη!

Το εξώδικο

Στην εξώδικη δήλωσή της κατά της ιδιοκτησίας αλλά και συντακτών και συνεργατών της εφημερίδας η κα Μακρή, αφού απαριθμεί σειρά δημοσιευμάτων των τελευταίων δύο μηνών που θεωρεί ότι είναι προσβλητικά, με αφορμή τα οποία μας ζητά, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, να προβούμε στην εξής δήλωση:

” Η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ο εκδότης, Αρχιμήδης Καρεκλίδης και οι συντάκτες, Γεώργιος Καρεκλίδης, Κατερίνα Καρεκλίδου και ο φερόμενος ως “Η Αλεπού του… FB”, εν σχέσει με τα αναληθή δημοσιεύματα που αφορούν στη δήθεν μη συμμετοχή της κ. Ζέττας Μακρή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές στο Νομό Μαγνησίας ή στη δήθεν αμφίβολη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αναγνωρίζουμε ότι εκ λάθους αναφέραμε ότι η κ. Ζέττα Μακρή δεν θα είναι υποψήφια ή ότι είναι αμφίβολη η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα τεύχη της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ υπ’αρ. 2393, 2402, 2406, 2407, 2421, 2423, καθώς και σε οποιοδήποτε τυχόν άλλο τεύχος, ουδεμία πρόθεση είχαμε να προσβάλουμε την ανεπίληπτη προσωπικότητά της, την τιμή, την υπόληψή της και την αξιοπρέπειά της. Δηλώνουμε δε ότι την σεβόμεθα, την υποληπτόμεθα και την τιμούμε την ίδια προσωπικά τόσο για τον ακέραιο χαρακτήρα της όσο και για το σημαντικό έργο που προσέφερε κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Υφυπουργού Υγείας. Δεν θα αναφερθούμε αρνητικά ξανά στο πρόσωπό της ούτε θα φιλοξενήσουμε αρνητικό δημοσίευμα εναντίον της στην παρούσα εφημερίδα ή σε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο μαζικής ενημέρωσης ιδιοκτησίας ή συμφερόντων μας ή στο οποίο εργαζόμαστε.”

«Διαφορετικά, μετά λύπης μου, σας δηλώνω ρητώς και ευθαρσώς ότι, παρελθούσης απράκτου της εξ εμού ως άνω προαναφερόμενης προθεσμίας, από της λήψεως της παρούσης, θα αναγκασθώ να προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, διεκδικώντας τη δικαίωσή μου ενώπιον των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων για τα αδικήματα τα οποία διεπράξατε εξακολουθητικά εις βάρος εμού και των δικαίων μου»

Απάντηση του εκδότη της «Μαγνησίας»

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν το έργο και τις παρεμβάσεις της κας Μακρή ως υφυπουργού Υγείας, ως Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων αλλά και ως απλής Βουλευτού Μαγνησίας, αλλά και τα αντίστοιχα θετικά σχόλια που έχουμε γράψει από το 2007 που εκδίδεται η εφημερίδα. Σίγουρα αντισταθμίζουν συντριπτικά αυτά που μας επισημαίνει στο εξώδικό της ως σχόλια τα οποία υποστηρίζει ότι προσβάλλουν την προσωπικότητά της. Φαίνεται ωστόσο ότι η κα Μακρή έχει ασθενή μνήμη ή απλώς επιλεκτική το τελευταίο διάστημα, ή εν πάση περιπτώσει είναι πιο ευερέθιστη στην κριτική που της ασκείται και στην οποία θα έπρεπε να είναι συνηθισμένη μετά από τόσες δεκαετίες ενασχόλησης με τα κοινά αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό που ενόχλησε περισσότερο την κα Μακρή είναι τα δημοσιεύματά μας για το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές ή η πιθανότητα κάτι τέτοιο πράγματι να συμβεί. Τι απ’ όλα τα παραπάνω συνιστά συκοφαντία κα Μακρή; Σίγουρα και ως πρώην δικηγόρος μπορείτε να διακρίνετε ότι ουδεμία συκοφαντία υπάρχει, παρά μόνον δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολιτική κριτική και σχόλια.

Κα Μακρή θα σας απαντήσουμε με τα λόγια του προέδρου του κόμματός σας, ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη αγωγή του υπουργού Εθν. Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«… Στην πολιτική μου πορεία έχω δεχθεί πολλές προσωπικές επιθέσεις, συχνά στα όρια της χυδαιότητας και σίγουρα πέρα από τα πλαίσιο της θεμιτής πολιτικής κριτικής. Μέχρι σήμερα δεν έχω στραφεί ποτέ δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε. Και δεν το έκανα γιατί πιστεύω βαθιά ότι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης και θέσεις εξουσίας πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την κριτική. Έστω και αν μερικές φορές είναι κακοπροαίρετη.

Ασφαλώς κάθε πολιτικός, όπως κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν θεωρήσει ότι μια επίθεση που δέχεται δεν συνιστά πολιτική κριτική, αλλά συκοφαντία. Όμως αυτή η διάκριση πρέπει να γίνεται από τον πολιτικό με πολύ αυστηρά κριτήρια. Ακριβώς για να μην κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύεται την ισχύ του για να περιορίσει την κριτική την οποία αναπόφευκτα κάθε πολιτικός δέχεται.

… Στην Ελλάδα του 2017, η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα. Όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο. Ο έλεγχος της εξουσίας είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας.»

Ας σκεφθεί τα όσα παραπάνω δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγο καιρό και ας πράξει τα δέοντα η κα Μακρή. Αν εκδηλώνει αναφυλαξία στην πολιτική κριτική τότε δεν έχει θέση στην πολιτική σκηνή. Εν κατακλείδι το αν θα συμπεριληφθεί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί και για το οποίο ούτε εμείς είμαστε σίγουροι, πληροφορίες δημοσιεύουμε, αλλά ούτε και εκείνη θα έπρεπε να είναι. Εκτός αν έχει έγγραφη βεβαίωση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία μπορεί να το πιστοποιήσει. Εάν ναι θα θέλαμε να τη δημοσιεύσουμε. Εάν πάλι όχι…

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το κείμενα της εξώδικης διαμαρτυρίας της κας Ζέττας Μακρή

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.