Ζητά να ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο ξεκάθαρη θέση για το θέμα της καύσης σκουπιδιών

Πρόταση συζήτησης στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, κατέθεσε η παράταξη «Δύναμη Βόλου». Όπως αναφέρεται «

Κύριε Πρόεδρε,

Από τον τοπικό Τύπο έγινε γνωστό ότι βιομηχανία δίπλα στον ιστό της πόλης καίει, πλέον του RDF, μεταξύ άλλων και χιλιάδες τόνους απορριμάτων από το εξωτερικό.

Είναι γνωστό ότι τα επιτρεπτά όρια επικίνδυνων αέριων σωματιδίων ξεπερνιούνται πολλές μέρες στο κεντρικό πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης μας, ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

Αν και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου μας η αδειοδότηση καύσης απορριμάτων από βιομηχανίες δίπλα στον ιστό της πόλης, θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ενημερωθεί επισήμως και να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα που έχει να κάνει με την υγεία των πολιτών.

Προτείνουμε :

1. Η καύση απορριμάτων από την εν λόγω βιομηχανία δίπλα στον ιστό της πόλης μας να αποτελέσει το πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, το οποίο να λάβει ξεκάθαρη απόφαση και να συμφωνηθούν ομοφώνως ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή απέναντι στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Μιχάλης Μιτζικός

Κατερίνα Τσοπουρίδου

Αριστοτέλης Δουλόπουλος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.