Ζήτησαν από την Εισαγγελία να διερευνήσει επιβαρυντικούς παράγοντες στο νερό

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στ. Λημνιός και Κ. Βολιώτης σήμερα

Φάκελο με δημοσιεύματα για το νερό κατέθεσαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Βόλου, τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Βόλου Στέλιος Λημνιός και Κώστας Βολιώτης, με την οποία ζητούν να διερευνήσει την πιθανότητα να υπάρχουν στο πόσιμο νερό του Βόλου, και ιδιαίτερα στο νερό που έρχεται από την περιοχή της Κάρλας, επιβαρυντικοί παράγοντες, όπως βαρέα μέταλλα, που να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Βολιωτών.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Λημνιός, δεν φαίνεται να μην έχουν αδειοδοτηθεί οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που έπρεπε, βάσει νόμου, να γίνει από το 2017 και είναι πιθανόν πίνουμε νερό επιβαρυμένο με παράγοντες ρυπογόνου.

Ο Στέλιος Λημνιός δήλωσε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ότι επειδή η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι τώρα δεν απάντησε στην πρόκληση να βγει και να δώσει τα στοιχεία που θα καθησυχάσουν το κοινό του Βόλου «είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στον εισαγγελέα, να ανοίξει το θέμα».
Όπως εξήγησε, αυτό γίνεται διότι πρόσφατα η επιδημιολογική μελέτη, που ανακοίνωσε ειδική επιστημονική ομάδα, έδειξε ότι κάποιος παράγοντας φέρνει το Βόλο πολύ μπροστά σε θνησιμότητα, από σοβαρότατες ασθένειες.
Ο κ. Λημνιός είπε ότι η παρουσία του στα Δικαστήρια ήταν με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη του Βόλου και του μέλους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Δεν έχουν άδεια οι γεωτρήσεις
Ο Στέλιος Λημνιός δήλωσε ότι από το 2016 έπρεπε με το νέο νόμο οι άδειες των γεωτρήσεων έπρεπε να αδειοδοτηθούν ξανά από το Τμήμα Υδροοικονομίας της Περιφέρειας.
Ο ίδιος είχε τηλεφωνική επαφή με το αρμόδιο τμήμα και δήλωσε ότι φαίνεται να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης της ΔΕΥΑΜΒ για τις γεωτρήσεις της περιοχής Κάρλας. Η υπάλληλος του τμήματος δεν γνώριζε αν έχει καταθέσει ή όχι η ΔΕΥΑΜΒ τα απαραίτητα έγγραφα για το σκοπό αυτό, καθώς έλειπε η προϊσταμένη.
«Το βέβαιο είναι ότι από το 2017, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία α;δειοδότησης. Έχουμε 2019, δεν έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση και πιθανόν πίνουμε νερό επιβαρυμένο με παράγοντες ρυπογόνου», δήλωσε ο Στ. Λημνιός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.