«Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών»

Ο ΕΛΑΣ και η ΕΠΟΝ παρελαύνουν στην απελευθερωμένη Καισαριανή

«Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», τιτλοφορεί δελτίο Τύπου που εξέδωσαν από κοινού, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Όπως αναφέρεται, «9 Μαΐου 1945 στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου υπογράφηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, τερματίζοντας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Εφιάλτης ενός ανελεύθερου καθεστώτος που θα γύριζε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω είχε αποτραπεί, οι σύμμαχοι ήταν ενωμένοι και αναγνώριζαν ο ένας την συμβολή του άλλου, η κατεστραμμένη Ευρώπη έβλεπε το μέλλον με αισιοδοξία
Η τεράστια συμβολή του ελληνικού λαού και της Εθνικής Αντίστασης στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, υπενθυμίζει πως η συνεργασία των λαών και ο κοινός αγώνας, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση του τέρατος που γεννά η καπιταλιστική κρίση και οι ανισότητες που αυτή προκαλεί.
Το τείχος της Δημοκρατίας που ύψωσε πρόσφατα η ελληνική κοινωνία στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στέλνοντας στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους νοσταλγούς του Χίτλερ, δείχνει πως η κληρονομιά της συντριβής του φασισμού και του ναζισμού 77 χρόνια πριν, εξακολουθεί να εμπνέει τους δημοκρατικούς αγώνες του σήμερα
Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, γέννησε ελπίδες. Άλλες επιβεβαιώθηκαν και άλλες όχι. Μια μακρά περίοδος Ειρήνης στην Ευρώπη διακόπτεται από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η ΕΕ αδυνατεί να παρέμβει ειρηνευτικά και αντί για αυτό επενδύει στην ενίσχυση της εξάρτησης της από τις ΗΠΑ και στην στρατιωτικοποίηση του εαυτού της. Είναι επείγουσα η ανάγκη για ένα μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα το οποίο, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της ρωσικής επέμβασης, θα εκφράζει τον πόθο του λαού για μια Ευρώπη της Ειρήνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η αντιφασιστική νίκη των λαών, αποτελεί πυξίδα για τους δημοκρατικούς αγώνες του σήμερα για την Ελλάδα της Προόδου και την Ευρώπη της Αλληλεγγύης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.