Ζωή σε έξι συνανθρώπους μας θα δώσει 61χρονη

Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς και πνεύμονες

Ζωή σε έξι συνανθρώπους μας θα δώσει με ον εγκεφαλικό θάνατό της μια 61χρονη Αγγλίδα τουρίστρια στη Σκιάθο που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Ήδη οι γιατροί από τις 6.30 το πρωί αφαίρεσαν τους νεφρούς, τους κερατοειδείς, το ήπαρ και, για πρώτη φορά στο Βόλο τους πνεύμονες και τα όργανα ταξιδεύουν για να μεταμοσχευτούν σε άλλους ασθενείς.
Η γυναίκα, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ έμεινε εγκεφαλικά νεκρή και με τη συγκατάθεση της οικογένειάς της χθες ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Μετά τον εντοπισμό των ιστοσυμβατών ασθενών, η επιχείρηση λήψης των οργάνων της ξεκίνησε σήμερα στις 6.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11.30.
Στο Νοσοκομείο Βόλου βρέθηκαν γιατροί από το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, που πήραν τους νεφρούς, του Ιπποκράτειου και ου Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, που πήραν το ήπαρ και τους κερατοειδείς των ματιών, ενώ κλιμάκιο γιατρών του Ωνάσειου αφαίρεσε τους πνεύμονες, που θα μεταμοσχευθούν σε Ελληνίδα ασθενή, σε νοσοκομείο της Αυστρίας.

Αναφερόμενος στο θέμα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, τόνισε ότι είναι η τρίτη δωρεά οργάνων ασθενούς από το «Αχιλλοπούλειο» για το 2019 και ευχαρίστησε την οικογένειά της γυναίκας, η οποία έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ έκανε διακοπές στη Σκιάθο.
Ο διοικητής τόνισε ότι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη από τα ξημερώματα και εκτός από τους γιατρούς που ταξίδεψαν για να κάνουν την επεμβάσεις αφαίρεσης των οργάνων, σημαντική ήταν η συμβολή του ΕΚΑΒ, ακόμη και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.