Με καύσωνα η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταυγούστου

Aυξημένη αναμένεται η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εν όψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες αγγίζουν το 80% με 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό.

Το Λιμενικό είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Επίσης, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν έχουν βγάλει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι, για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά.

Για την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 21 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 32 για τον Αργοσαρωνικό, 13 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Την Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 20 δρομολόγια και αναχώρησαν 22.864 επιβάτες έναντι 17.305 πέρυσι, ενώ για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 32 δρομολόγια με 6.173 επιβάτες έναντι 5.495 πέρυσι.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια με 6.201 επιβάτες έναντι 5.476 πέρυσι και από το Λαύριο 5 δρομολόγια με 1.684 επβάτες έναντι 1.535 πέρυσι.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Αυξημένη όμως αναμένεται να είναι η κίνηση και στον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας, όπως επίσης και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Για την μετακίνηση των οδηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο η Τροχαία βρίσκεται επίσης σε επιφυλακή με έκτακτα μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.