Για μία δήλωση πολιτικής στήριξης στην Αθήνα ο Γιούνκερ

Εν μέσω της κρίσιμης αξιολόγησης της τρόικας

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συναντάται σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία όπου ο πρωθυπουργός θα ξεδιπλώσει το κυβερνητικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν την έναρξη της συζήτησης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Το κυβερνητικό επιτελείο προσδοκά στη στήριξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για δύο λόγους. Από τη μια προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας, καθώς η επίσκεψη γίνεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Από την άλλη γιατί εκτιμούν ότι ενδεχόμενη στήριξη από τον κ. Γιούνκερ στην διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βοηθήσει ώστε να περάσει τις φοροαπαλλαγές και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς αντιρρήσεις και επιφυλάξεις.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Γιούνκερ επισκέπτεται τη χώρα μας, από την εκλογή του στην προεδρία της Κομισιόν και το τάιμινγκ της επίθεσης δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.