«Πρόοδρο» στις συνομιλίες με την τρόικα βλέπει το Μαξίμου

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος από τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα.

Αυτή ήταν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κοινή πολιτική εκτίμηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατά την αποψινή τους συνάντηση.

Η αισιοδοξία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ενισχύθηκε και από τα καλά νέα από το μέτωπο της τρόϊκας, για τα οποία τους ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ενημέρωση που οδήγησε τον κ. Βενιζέλο να δηλώσει ότι το πλαίσιο είναι πολύ καθαρό και καλό και θα πάμε σε οριστική έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου.

Σε ότι αφορά στα εργασιακά ζητήματα πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος συμφώνησαν ότι υπήρξε μια πολύ σημαντική εξέλιξη στη Γενεύη, κατά τη συνάντηση με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Τα θέματα σχετικά με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, του λοκ-άουτ και των απεργιών έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και θεωρούνται, πλέον, κλεισμένα θέματα.

Καλές είναι και οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία, και αυτό, όπως διαπιστώθηκε δίνει μια ισχυρή βάση στην ελληνική επιχειρηματολογία για να μην ανοίξει το ασφαλιστικό.

Καλά είναι και τα νέα για τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία συμφωνήθηκε ότι μέχρι να έρθει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις, πέραν αυτών που έχει ανακοινώσει ο κ. Δένδιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.