ΗΠΑ: Tέσσερις σε καραντίνα μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα

Τέσσερις άνθρωποι στο περιβάλλον του Τόμας Έρικ Ντάνκαν, του πρώτου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα διαμέρισμα στο Ντάλλας.
Τα προσωπικά αντικείμενα του άνδρα έχουν σφραγιστεί σε πλαστικές σακούλες.
Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δήλωσαν ότι περίπου 12 έως 18 άνθρωποι είχαν έρθει σε επαφή με τον Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε στο Τέξας από τη Λιβερία με αεροπλάνο μέσω Βρυξελλών και Ουάσινγκτον πριν από δύο εβδομάδες. Αυτοόι με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με δεκάδες άλλους ανθρώπους.
Ο Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν επικοινωνήσει με περίπου 100 ανθρώπους και ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
Κανείς από όσους πιστεύεται ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του Έμπολα.
Εν τω μεταξύ, το NBC ανακοίνωσε ότι ένας Αμερικανός τηλεοπτικός εικονολήπτης, ο οποίος εργαζόταν για το δίκτυο στη Λιβερία διαγνώστηκε θετικός για τον ιό Έμπολα και θα επιστρέψει άμεσα στις ΗΠΑ για θεραπεία.
Ο εικονολήπτης είχε προσληφθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το δίκτυο προκειμένου να συνεργαστεί με την ανταποκρίτρια του ΝBC στη Λιβερία, Δρ. Νάνσι Σνάιντερμαν.
Ο ιός Έμπολα προκαλεί πυρετό, αιμορραγία, εμετό και διάρροια και μεταδίδεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά όπως το αίμα ή το σάλιο.
Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει συνολικά 3.338 άνθρωποι στο χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας έως σήμερα, δεδομένου ότι η ασθένεια ανακαλύφθηκε το 1976.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.