Επιχείρηση «συσπείρωση» η ομιλία Σαμαρά για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Το στίγμα της ενωμένης κεντροδεξιάς θα δώσει ο πρωθυπουργός

Μήνυμα συσπείρωσης σε όλες τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας θέλει να στείλει ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς το φάντασμα των εκλογών πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συγκυβέρνηση.

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να βάλει φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ωστόσο ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει όλο και πιο πιθανό και στους βουλευτές επικρατεί αναβρασμός.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να δώσει το στίγμα της ενωμένης κεντροδεξιάς και θα θελήσει να αναστηλώσει τη γαλάζια πολυκατοικία ενώπιον κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τη νέα εποχή στη χώρα, να παρουσιάσει το σχέδιό της ΝΔ για την μεταμνημονιακή Ελλάδα και για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ θα έχει πολιτικά μηνύματα και επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμένει ερωτηματικό αν θα επαναλάβει ότι η ΝΔ είναι η Δημοκρατική Παράταξη, κάτι που είχε προκαλέσει τουλάχιστον ταραχή στο ΠΑΣΟΚ.

Αναμένονται και ανακοινώσεις παροχών που δεν είχε κάνει στη ΔΕΘ και είχε προκαλέσει σχόλια μέσα στη ΝΔ. Πληροφορίες λένε ότι με τον Ευ. Βενιζέλο συζητήθηκε το περιεχόμενο ομιλίας Σαμαρά.

Στις παρουσίες στην εκδήλωση του Σαββάτου αναμένεται να καταγραφούν αυτή του κ. Καραμανλή, του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κορυφαίων στελεχών, όλων των εποχών, όπως οι Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και αυτή του Θ. Ρουσόπουλου. Μάλιστα ο Θ. Ρουσόπουλος δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από τον γραμματέα του κόμματος κ. Παπαμιμίκο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.