Στον προθάλαμο της υποβάθμισης βάζει τη Γαλλία η Fitch

Σε επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση (Rating Watch Negative) από την αξιολόγηση «ΑΑ+», όπου βρίσκεται τώρα, έθεσε τη Γαλλία ο οίκος αξιολόγησης Fitch, επικαλούμενος επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών, εξασθένηση της διαδικασίας δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθεροποίησης του χρέους.

«Κατά την άποψη της Fitch, οι τελευταίες αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους και τις δεσμεύσεις της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ, πλήττουν τη δημοσιονομική αξιοπιστία. Είναι η δεύτερη φορά που η γαλλική κυβέρνηση ανέβαλε την επίτευξη του ορίου ελλείμματος 3% της ΕΕ από τα τέλη του 2012. Αυτό συμβαίνει παρά την εισαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου των Δημοσίων Οικονομικών και του νέου φορολογικού πλαισίου στη Γαλλία, καθώς και το ενισχυμένο πλαίσιο πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους αναθεωρημένους γαλλικούς στόχους μένει να φανεί. Οι αναθεωρημένες προβλέψεις για μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα εξηγούνται σε μεγάλο βαθμό από την ασθενέστερη ανάπτυξη, τις προοπτικές του πληθωρισμού, τις φορολογικές επιδόσεις, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει από τη Γαλλία να υιοθετήσει ως αντάλλαγμα περαιτέρω μεταρρυθμίσεις ή πρόσθετη δημοσιονομική σύσφιξη. Ωστόσο, η Fitch δεν αναμένει καμία κύρωση ή αίτημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επηρεάσει σημαντικά την πορεία της δυναμικής του χρέους της Γαλλίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η Fitch.

Ο οίκος αξιολόγησης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας στις 12 Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.