Επιβεβαίωση της πολιτικής σταθερότητας, ο στόχος του Υπουργικού

Στον καθορισμό των κινήσεων της κυβέρνησης στο τετράμηνο που μεσολαβεί ώς την προεδρική εκλογή, ώστε μπει τέλος στο κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που επηρεάζει άμεσα και το οικονομικό πεδίο, θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα.

Κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας τροφοδοτεί τόσο η κλιμακούμενη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως της Σοφίας Βούλτεψη που έκανε λόγο (σ.σ. στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά) για κλειστά ΑΤΜ σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουτιά που έκανε την Τρίτη το Χρηματιστήριο (-5,7%) και η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σήμαναν συναγερμό στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στόχος του Αντ.Σαμαρά είναι να παραμείνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός στις ράγες και να αποφευχθούν προστριβές με τους δανειστές, αλλά ταυτόχρονα να τεθεί ο κυβερνητικός μηχανισμός σε θέση μάχης απέναντι στην αντιπολίτευση.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι 133 αρνητικές ψήφοι που έλαβε η κυβέρνηση στην κατά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία για την εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και αυτό γιατί στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που αποσυνδέουν τη θέση τους απέναντι στην κυβέρνηση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κι έτσι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

«Η συζήτηση που άνοιξε περί χρηματισμού βουλευτών ρίχνουν νερό στον μύλο των εχθρών της Δημοκρατίας» δήλωσε στο Mega η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Η ίδια, με αφορμή την κατακόρυφη πτώση στο Χρηματιστήριο και την ταυτόχρονη άνοδο των speads, υποστήριξε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιπτώσεις στο οικονομικό πεδίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.