Ο Κώστας Αγοραστός νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ εξελέγη ο Κώστας Αγοραστός επιβεβαιώνοντας απόλυτα τα προγνωστικά. Στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πήρε 15 ψήφους, αφού εκτός από τις 10 δικές του έλαβε 2 από τον Πέτρο Τατούλη, 2 από τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μία ακόμα θετική ψήφο.

Η νίκη του Κώστα Αγοραστού σημειώθηκε έναντι του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και 3 ψήφων του υποψηφίου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κατσιφάρα(Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας). Η φερόμενη ως υποψήφια, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, Ρένα Δούρου τελικά δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Η παράταξη του Κ. Αγοραστού (ΝΔ) εκπροσωπείται με 10 μέλη, από τα 25 του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ: τους 6 περιφερειάρχες που πρόσκεινται στην παράταξη (Κ. Αγοραστό -Θεσσαλίας, Α. Καχριμάνη -Ηπείρου, Γ. Χατζημάρκο -Νοτίου Αιγαίου, Χ. Καλογήρου -Βορείου Αιγαίου, Γ. Παυλίδη -Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κ. Μπακογιάννη -Στερεάς Ελλάδας) και 4 μέλη που εκλέχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δ. Μακεδονίας Γιώργο Δάκη και Ιονίων νήσων Σπύρο Σπύρου.

Η παράταξη με επικεφαλής την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), εκπροσωπείται με 5 μέλη στο ΔΣ: Τους 2 περιφερειάρχες της παράταξης, Ρ. Δούρου και Θ. Γαλιατσάτο, και 3 μέλη που εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες: τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα, τον περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή και τον περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο.

Η παράταξη με επικεφαλής στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα (ΠΑΣΟΚ), εκπροσωπείται από 4 μέλη: τους περιφερειάρχες Α. Κατσιφάρα και Σταύρο Αρναουτάκη (Περιφερειάρχη Κρήτης) και τους δυο εκλεγμένους πρώην περιφερειάρχες Αττικής, Γιάννη Σγουρό και Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη συμμετέχει στο ΔΣ με 2 μέλη: τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας, Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώτσα, συμμετέχει επίσης με 2 μέλη στο ΔΣ: τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη επίσης συμμετέχει με 2 μέλη: τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακέντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.