Στα Προπύλαια οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, εν όψει της λήξης της περιόδου διαθεσιμότητας συναδέλφων τους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε δηλώσεις του στο naftemporiki.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως το θέμα της διαθεσιμότητας έχει βαλτώσει εδώ και καιρό, καθώς, όπως είπε, 1.136 υπάλληλοι είναι σε διαθεσιμότητα εδώ και 13 μήνες, όμηροι όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Πρόσθεσε πως 600 έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μέχρι σήμερα, καθώς είναι σε προσωρινούς πίνακες ακόμη, ενώ άλλοι 450 εργαζόμενοι απειλούνται, όπως ανέφερε, από το φάσμα της απόλυσης.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ σημείωνε πως προχωρά σε κινητοποιήσεις, «γιατί οι υποσχέσεις του υπουργού Παιδείας μένουν στον αέρα» και συμπλήρωνε: «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι που και ο τελευταίος συνάδελφος διαθέσιμος να επανέλθει στην υπηρεσία».
Για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.
Αμέσως μετά την κινητοποίηση ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ καλεί τους εργαζομένους των ΑΕΙ – ΤΕΙ σε σύσκεψη στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, στην παλιά αίθουσα Συγκλήτου.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 γενική συνέλευση στο ίδιο κτήριο, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους αναφορά με τη διαθεσιμότητα και την «επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εναπομεινάντων εργαζομένων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.