Επί τάπητος οι αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο

Με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και στη σκιά των καταλήψεων στα σχολεία, συνέρχεται το πρωί της Τετάρτης η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να προτείνει λιγότερα μαθήματα και περισσότερες δραστηριότητες, με στόχο την ελάφρυνση του καθημερινού προγράμματος των μαθητών.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, οι αλλαγές θα πρέπει να συμφωνηθούν μέχρι το τέλος του χρόνους, ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί τον Ιανουάριο.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να μη συμμετέχει στις συζητήσεις, καταγγέλλοντας την εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουν επίσης ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στις εργασίες της ολομέλειας. «Αρνούμαστε έναν διάλογο-παρωδία που έχει ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Λοβέρδου» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.