«Αντικαπιταλιστική Δράση» πίσω από την επίθεση στην Αthens Voice

Η οργάνωση «Αντικαπιταλιστική Δράση» ανέλαβε το βράδυ της Πέμπτης την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας Αthens Voice, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 22, στο κέντρο της Αθήνας.

Η οργάνωση, σε κείμενο που ανάρτησε στο δικτυακό τόπο Indymedia, αφού στρέφεται γενικά κατά της «κρατικής-εργοδοτικής τρομοκρατίας», επιτίθεται κατά των free press εντύπων «μέσω των οποίων η εξουσία «επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες», όπως αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά τη «μικρή εμπρηστική παρέμβαση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η προκήρυξη υποστηρίζει ότι «η Athens Voice συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επιβολή νυχτερινής εργασίας στα εμπορικά καταστήματα (Λευκές Νύχτες), γενικότερα για την αγιοποίηση της ελεύθερης αγοράς που εξοντώνει τους εκμεταλλευόμενους».

Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα. «Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» τόνισε η κ. Βούλτεψη.

«Η εμπρηστική επίθεση κατά των γραφείων μίας εφημερίδας, όπως αυτή της Athens Voice, δεν αποσκοπεί απλώς στην υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Αποσκοπεί εξίσου και στην υπονόμευση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα και να εργάζονται με ασφάλεια. H καταδίκη μας απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατηγορηματική και απερίφραστη, γιατί στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας» δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η εγκληματική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πρέπει να βρει το σύνολο των Δημοκρατικών κομμάτων και πολιτών απέναντι. Καμιά προσπάθεια φίμωσης του Τύπου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Τα σκοτεινά μυαλά που τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν είναι εχθροί της Ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας» σχολίασε Το Ποτάμι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.