Νέο τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου

Νέα συνάντηση στο Μαξίμου θα έχουν στις 12:30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον απόηχο των μηνυμάτων εστάλησαν στην Αθήνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα μέλη του Euroworking Group υπογράμμισαν την ανάγκη τρόικα και κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Σε αυτή αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς αλλά και ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση.
Στην κυβέρνηση αρχίζει και ωριμάζει η ιδέα να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο «σκούπα», προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενδεχομένως και με το ΔΝΤ, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου, με στόχο να πείσει ότι οι παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση επαρκούν.
Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να έχει κλείσει η συμφωνία έως το τέλος του χρόνου και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο πριν από την προεδρική εκλογή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.