Απέσπασε σημαντικό βαθμό στην Κατερίνη ο Πύρασος

Ο Πύρασος προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε την ισοφάριση στο 60ό λεπτό και κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πιερικό

Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής, ο Πύρασος απέσπασε θετικό αποτέλεσμα στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης. Πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό κόντρα στον Πιερικό. Η κυανόλευκη ομάδα προηγήθηκε με τέρμα του Τσιουρέλη στο 32′ και δέχθηκε την ισοφάριση στο 60′ από τον Αποστολίδη.
Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι αντίπαλοι, λόγω αποβολής του Κοτζαθανάση στο 77ο λεπτό και του Παπαδόπουλου στο 80ο.

Για τον Πύρασο, στο αρχικό σχήμα κάτω από την εστία ήταν ο Χαλάτσης, στην άμυνα δεξιά ο Χατζητρακόσιας, αριστερά ο Κοντοβάς και στόπερ οι Στεφανής, Μπόρας. Στη μεσαία γραμμή, ανασταλτικοί χαφ οι Βαγγελάκος, Τσιουρέλης, στις πτέρυγες οι Μαλακασιώτης, Μυργιώτης, σε επιτελικό ρόλο ο Κατής και προωθημένος ο Αναστασίου. Ο τελευταίος ανά διαστήματα μέσα στον αγώνα άλλαζε θέση με τον Μαλακασιώτη.
Από την άλλη, για τους γηπεδούχους, γκολκίπερ ο Φιρινίδης, αμυντική γραμμή οι Γούτσιος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Παπουτσογιαννόπουλος, δύο κεντρικοί μέσοι οι Τροΐρης, Κώτσιας, δεξιά ο Τσιώλης, αριστερά ο Κατσιαμήτας με δεκάρι τον Σίμο Παπαδόπουλο και σέντερ φορ ο Καράμπελας.

Πρώτο σουτ του αγώνα, από μακρινή απόσταση στο 4ο λεπτό, από τον Μυργιώτη που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 17′ η πρώτη επίσκεψη του Πιερικού στα καρέ των φιλοξενουμένων όταν ο Κατσιαμήτας μπήκε στην περιοχή, αλλά πριν σουτάρει, μπερδεύτηκε και έχασε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, ο Μαλακασιώτης απέφυγε δύο αντιπάλους αλλά το σουτ του έφυγε άουτ, ενώ τελική προσπάθεια του Αναστασίου χωρίς δύναμη, στο 26′, μπλόκαρε εύκολα ο Φιρινίδης. Λίγο αργότερα η ομάδα της Νέας Αγχιάλου άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, ήταν στο 32ο λεπτό όταν ο Τσιουρέλης βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή (ύστερα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μυργιώτη) και με σουτ, έγραψε το 0-1, πετυχαίνοντας το έβδομο προσωπικό του τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα!
Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου έλεγξε το ρυθμό, έκλεισε τους διαδρόμους προς τα καρέ του Χαλάτση και δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση. “Χτύπησε” μία φορά και πήρε προβάδισμα, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν νωθροί, με κακή απόδοση και σε ορισμένες περιπτώσεις δέχθηκαν τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων τους.
Ο Πιερικός θέλησε να μπει πιο επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο, χωρίς ωστόσο να ασκήσει έντονη πίεση. Έφθασε όμως στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Το γκολ σημειώθηκε από τον Αποστολίδη με ωραίο σουτ από πλάγια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή. Μετά την ισοφάριση, ο Πύρασος προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Γενιτσαρίδη, Κοτζαθανάση να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 76′ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καράμπελα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε κι απέκρουσε ο Χαλάτσης ενώ στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί και στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Αποβλήθηκε με δύο κίτρινες ο Κοτζαθανάσης που πρόλαβε να τις δεχθεί σε διάστημα δέκα λεπτών παρουσίας στην αναμέτρηση… Αυστηρές και οι δύο χαρακτηρίστηκαν από τους ανθρώπους του Πυράσου. Τρία λεπτά μετά, αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία καθώς ο Παπαδόπουλος του Πιερικού αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Τσιμεντερίδη. Στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάποια άξια αναφοράς φάση και έτσι, ο Πύρασος πήρε σημαντικό βαθμό στην Κατερίνη.

Συνθέσεις:
Πιερικός: Φιρινίδης, Γούτσιος (46′ Δαδάκος), Ιορδανίδης, Ανδρέου, Παπουτσογιαννόπουλος, Τροΐρης, Κώτσιας, Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Τσιώλης (59′ λ.τρ. Παναγιωτίδης), Κατσιαμήτας (23′ λ.τρ. Αποστολίδης)
Πύρασος: Χαλάτσης, Χατζητρακόσιας (63′ Γενιτσαρίδης), Κοντοβάς, Μπόρας, Μαλακασιώτης, Στεφανής, Κατής (67′ Κοτζαθανάσης), Βαγγελάκος, Τσιουρέλης, Μυργιώτης (78′ Καραγεώργος), Αναστασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.