Προσφυγικό και οικονομία στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ

Σε καλό κλίμα, θέτοντας επί τάπητος το προσφυγικό και την οικονομία, διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, εξηγήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και η επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης δαπανών και φόρων.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε «στην προβληματική τακτική της κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα», στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να είναι μακράς πνοής, έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες, επισημαίνοντας πως την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, πχ στο Ελληνικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.