Μεταστέγαση του ΚΕΔΔΥ σε νέο προσβάσιμο χώρο

Ζητούν οι πρόεδροι τεσσάρων συλλόγων ΑμεΑ

Την μεταστέγαση της υπηρεσίας του ΚΕΔΔΥ σε προσβάσιμο χώρο, ζητούν με κοινό τους έγγραφο οι πρόεδροι τεσσάρων συλλόγων, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να γίνει διενέργεια διασκευαστικών μετατροπών προκειμένου αυτό να καταστεί πλήρως προσβάσιμο για τα παιδιά με Αναπηρίες.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφουν η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας και Γραμματέας ΠΟΜΑμεΑ Θεσσαλίας Ράνια Καρανικόλα, ο Πρόεδρος του Σωματίου Ιππόκαμπος Πέτρος Μπέλλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Μαγνησίας Βασίλειος Γιαννάκος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου, Αντώνιος Μπέκος, «η εκπαιδευτική διαδικασία στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης προϋποθέτει ότι τα παιδιά περνούν τη φάση της αξιολόγησης από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αναπηρία διερευνώνται και διαπιστώνονται από τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και μετά κατανέμονται στα ανάλογα ειδικά ή μη εκπαιδευτήρια.

Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Νομού Μαγνησίας (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) στεγάζεται στο πατάρι του κλειστού γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου Βόλου, στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Κοδριγκτώνος

Ακυρώνεται έτσι η χρηστικότητα και η λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας καθώς τα παιδιά με Αναπηρίες αδυνατούν με αυτόνομο, απρόσκοπτο και ασφαλή τρόπο να προσέλθουν σ’ αυτό.

Θεωρούμε λανθασμένη την επιλογή στέγασης του συγκεκριμένου κτηρίου που δεν είναι προσβάσιμο όπως ορίζει ο νόμος. Ζητούμε την επίλυση του προβλήματος με την μεταστέγαση της υπηρεσίας σε προσβάσιμο χώρο, ειδάλλως την διενέργεια διασκευαστικών μετατροπών προκειμένου αυτό να καταστεί πλήρως προσβάσιμο για τα παιδιά με Αναπηρίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.