Σύμβαση ανάθεσης για τη γραμμή Αγ. Κυριακή – Τρίκερι – Βόλος

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης, ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στη γραμμή Αγ. Κυριακή – Τρίκερι για πέντε φορές την εβδομάδα, και για Βόλο τρεις φορές την εβδομάδα, υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεόδωρος Δρίτσας.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, σε συνέχεια της απόφασης με την οποία προκηρύχθηκε η δρομολογιακή γραμμή Αγ. Κυριακή – Τρίκερι και επιστροφή για την εκτέλεση επτά δρομολογίων την εβδομάδα με τρεις υποχρεωτικές προσεγγίσεις ανά βδομάδα στο Βόλο και για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίου έως 13 Σεπτεμβρίου 2015 με πέντε υποχρεωτικές προσεγγίσεις ανά βδομάδα, το Υπουργείο προτίθεται για λόγους κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής και προς κάλυψη επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών να προβεί στη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για τη συγκοινωνιακή κάλυψη της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Το χρονικό διάστημα της συναφθείσας σύμβασης ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των επαναληπτικών διαγωνισμών το οποίο σε κάθε περίπτωση δε δύναται να υπερβαίνει την 31/10/2015.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου επιβατηγού πλοίο είναι η ικανότητα μεταφοράς τουλάχιστον 40 επιβατών (χειμώνα – καλοκαίρι) και συνολικό μήκος άνω των 15 μ. το ανώτατο προσφερόμενο μίσθωμα σύμφωνα με τα αναφερόμενος ανέρχεται στα 337,5 € για πλοία κατηγορίας 1, στα 312,5 € για πλοία κατηγορίας 2 και στα 250 € για πλοία κατηγορίας 3 ανά πλήρες δρομολόγιο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών κρατήσεων.

Για τη σύναψη της σύμβασης οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες – πλοιοκτήτριες εταιρείες οφείλουν να προσκομίσουν τα προβλεπόμενο από τη σχετική προκήρυξη, κατά περίπτωση δικαιολογητικά, υπεύθυνη δήλωση με θεώρηση γνησίου υπογραφής, ότι δεν έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση κατά την έννοια του αρ.3 Ν.3310/2005 όπως αντικαταστάθηκε με το α.3.Ν.3414/2005 καθώς και εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% της συνολικής συμβατικής αξίας της υπόψη δρομολογιακής γραμμής χωρίς ΦΠΑ.
Εφόσον κατατεθούν προσφορές για πλοίο διαφορετικών κατηγοριών, επιλέγεται ο προσφέρων με το πλοίο της ανώτερης κατηγορίας σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη. Για τη συναφθείσα σύμβαση, διενεργείται έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών (Τμήμα Β΄ Ακτή Βασιλειάδη (Πύλες Ε1- Ε2) 4ος όροφος, Γραφείο 406 – τηλ: 2131374260, 2131374264 και 2131371254), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.