Πτωτικά οι ευρωαγορές – «Άντεξε» ο FTSE 100

Το ελληνικό ζήτημα έχει αρχίσει να δεσπόζει και στις ευρωπαϊκές αγορές τις τελευταίες ημέρες, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κλείνουν και σήμερα με απώλειες, μετά τη χθεσινή ανοδική ανάπαυλα. Ωστόσο, ο βρετανικός FTSE 100 ^FTSE+0,11% κατάφερε να κλείσει σήμερα με μικρά κέρδη.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 7.041 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,79% στις 11.678 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,86% στις 5.138 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,50% στις 406,01 μονάδες, καθώς και οι 19 κλάδοι του έκλεισαν με απώλειες.

Στο ταμπλό, η Tate & Lyle σημείωσε απώλειες 2,4%, μετά την ανακοίνωση ότι τα προ φόρων κέρδη του 12μηνου χρήσης μειώθηκαν στα 51 εκατ. στερλίνες, από 277 εκατ. στερλίνες ένα χρόνο πριν.

Στον αντίποδα, η Sports Direct International ενισχύθηκε κατά 4,2%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το έτος που έληξε στις 26 Απριλίου. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωση μείωση του καθαρού δανεισμού στα 60 εκατ. στερλίνες, από 212 εκατ. στερλίνες ένα χρόνο πριν.

Κέρδη σημειώνει και ο κλάδος της τεχνολογίας, με την Infineon Technologies και την AMS να καταγράφουν κέρδη άνω του 3,7%, στον απόηχο της φημολογίας περί συζητήσεων για ενδεχόμενη συμφωνία. Ανοδικά κινείται και η Avago Technologies, η οποία φημολογείται ότι έχει προσεγγίσει την Broadcom, για πιθανή εξαγορά.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,6% κατέγραψε ο δείκτης τιμών εισαγωγών στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6%. Οι αναλυτές επιβεβαιώθηκαν στις προβλέψεις τους για την ετήσια μεταβολή του δείκτη, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα βελτίω στις προβλέψεις τους για μηνιαία μεταβολή +0,5%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.