Δηλώνω εντυπωσιασμένος: Σας ευχαριστούμε κ. Μπέο!

Λαμπερός ο Βόλος τις γιορτές!

Διαβάζοντας διάφορα sites εντυπωσιάστηκα για τις θριαμβευτικές περιγραφές τους για τον ωραίο Βόλο μας. Ο Μέγας μάγκας, έτσι τον ονόμαζαν, Δήμαρχός μας έκανε κάτι το ανεπανάληπτο που δεν έχουμε ξαναζήσει σε αυτή την πόλη. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποβαθμίσω τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του και οι εθελοντές. Το αποτέλεσμα εμένα μου άρεσε γενικά οι βολιώτες είναι ενθουσιασμένοι. Δύο – τρία πραγματάκια έκαναν διαφορετικά την πόλη και απέδειξαν ότι ο λαός πέρα από τα προβλήματα συνεχίζει να ενθουσιάζεται. Πραγματικά νιώθω υπερήφανος ως Βολιώτης για την πόλη μου από χθες.

Όντως για πρώτη φορά είδα τόσο γκλαμουράτη τη Δημητριάδος, τόσο καθαρή την Ιάσονος. Για πρώτη φορά στη ζωή μου από το 1960 που άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου, άκουσα τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου να παιανίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και βολιωτάκια να τραγουδούν τα κάλαντα. Μαγεύτηκα για πρώτη φορά βλέποντας καράβι στολισμένο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ανακάλυψα τα μαγευτικά βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό του Βόλου. Για πρώτη φορά στο Βόλο κράτησα την ανάσα μου και είδα να ανάβουν τα φωτάκια. Ποτέ μου 60 χρόνια τώρα δεν είδα στολισμένο το Βόλο.

Ποτέ η πόλη αυτή δεν είχε φώτα στη Δημητριάδος, στην Ιάσονος στην Καρτάλη, την Ερμού, την Ιωλκού. έμεινα εκστασιασμένος που η πόλη της ανεργίας έγινε χαρούμενη τώρα τις γιορτές. Θέλαμε ως φαίνεται ένα μπλε χάπι για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Έμεινα γοητευμένος από το τρενάκι διότι επιτέλους μετά από 12 χρόνια το άφησαν να κυκλοφορεί, ενώ πριν κάποια χρόνια, Αστικό ΚΤΕΛ και ΟΛΒ είχαν πολεμήσει ιδιώτη επιχειρηματία που ήθελε να κάνει το ίδιο διότι υποτίθεται ότι δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες. Για πρώτη φορά τόσο υψηλοί καλεσμένοι όπως ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά, ήλθαν στο Βόλο για να μας που ότι είμαστε “πρώτοι και καλύτεροι από την Αθήνα”. Για πρώτη φορά είδα τον κόσμο να πανηγυρίζει ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Ποτέ κανένας εκτός από τον Δήμαρχό μας κ. Μπέο δεν μας έχει κάνει τόσο υπερήφανους.

Η ζωή της πόλης δεν έχει ξεκινήσει το 1881. Αυτή η πόλη σβήνει το παρελθόν της και ξεκίνησε μια νέα εποχή από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Πριν δεν είχε γίνει τίποτε. Οι προηγούμενοι φιλοπρόοδοι συμπολίτες και πολιτικοί μας δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Μπράβο Δήμαρχε να σε χαιρόμαστε, να ζήσεις 100 χρόνια για να μας δίνεις καθρεφτάκια να ονειρευόμαστε. Είσαι καταπληκτικός, εντυπωσιακός, υπέροχος, μάγκας και μεγάλος λεβέντης. Συνέχισε διότι οι πολλοί βολιώτες είχαν πάρει το χάπι της αμνησίας και τώρα με το μπλε ξεσηκώθηκαν!

Γ.ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.