«Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο…»

Νέο βιβλίο με 10+1 αστυνομικές ιστορίες με τη συμμετοχή της Βολιώτισσας Αθηνάς Μπασιούκα

«Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο…» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου των εκδόσεων «TOΠΟΣ» με 10+1 αστυνομικές ιστορίες με τη συμμετοχή της Βολιώτισσας Αθηνάς Μπασιούκα, στο πλαίσιο της συλλογικής έκδοσης.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε ως 1η έκδοση, τον Ιούνιο του 2014, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας- ΕΛΣΑΛ.
Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι: Κυριακή Γεροζήση, Παναγιώτης Γιαννουλέας, Δημήτρης Κεραμεύς, Κωνσταντίνα Μόσχου, Αθηνά Μουντάνου-Μπασιούκα, Γιάννης Πανούσης, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Αργύρης Παυλιώτης, Γιάννης Ράγκος, Μιμή Φιλιππίδη Θεοχάρη και ο Νεοκλής Γαλανόπουλος.

Η υπόθεση

…Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Νεκρομαντείο Αχέροντα, Ναύπλιο, Λογκανίκος Λακωνίας, Αρεόπολη, Λος Άντζελες: κάθε τόπος είναι δυνάμει ένας τόπος μίσους, φθόνου, πίκρας, πόθου, αυτοδικίας, μένους, τρέλας και, τελικά, εγκλήματος. Ωστόσο, σε κάθε τόπο το κοινωνικό «μικροκλίμα», οι άνθρωποι με τις συνήθειές τους, η ιστορία του, οι κρυφές ή φανερές αντιθέσεις στην τοπική τάξη πραγμάτων κ.λπ. είναι στοιχεία που σφραγίζουν κάθε έγκλημα που συμβαίνει στην επικράτειά του με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά.
Τα 10+1 διηγήματα αυτού του τόμου, από ισάριθμους δοκιμασμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, αποδεικνύουν ότι ο τόπος προδίδει, αν όχι πάντα τον ένοχο, σχεδόν πάντα κάποια δραματική αλήθεια που επιμελώς επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από την τουριστική, ιστορική, φυσιολατρική ή όποια άλλη μεταμφίεσή του.
Ο Τόπος πρόδωσε τον Ένοχο είναι μια πρωτότυπη «γεωγραφία εγκλημάτων» που διαβάζεται ως σπονδυλωτό αστυνομικό «μυθιστόρημα» και όπου κάθε κεφάλαιο-διήγημα ταξιδεύει τον αναγνώστη από έγκλημα σε έγκλημα και από τόπο σε τόπο με τον πειστικό τρόπο της καλής αστυνομικής λογοτεχνίας.
Σελ.: 288, Σχήμα: 14 x 21 Τιμή: 13,30 €

Η Αθηνά Μουντάνου-Μπασιούκα
Η Αθηνά Μουντάνου-Μπασιούκα ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία, πιστεύοντας ότι θέλει να γίνει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι της αρέσει πολύ περισσότερο να γράφει και να ταξιδεύει και, παρότι πήρε το δίπλωμά της, από το 2004 η βασική της ενασχόληση είναι η συγγραφή. Έχουν εκδοθεί τα αστυνομικά μυθιστορήματά της Ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση (Modern Times 2006) και Άγ(ρ)ιο έγκλημα στην Αθωνική Πολιτεία (Modern Times 2009), ενώ τα διηγήματά της Μια σειρά από ατυχή γεγονότα και Ποιος σκότωσε την Έμιλυ Σμιθ συμπεριλαμβάνονται στις συλλογικές εκδόσεις της Ελληνικής Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Είσοδος Κινδύνου (Μεταίχμιο 2011) και Η Επιστροφή του Αστυνόμου Μπέκα (Καστανιώτης 2012). Το 2010 εκδόθηκε το βιβλίο Ο άντρας που θα παντρευτώ, 99+1 μύθοι για τις σχέσεις (Modern Times) και το 2013 το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι, με τίτλο Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος (Ήρα Εκδοτική). Από τις Εκδόσεις Τόπος κυκλοφορεί το βιβλίο: O τόπος πρόδωσε τον ένοχο (Συλλογικό, 2014)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.