Αυτοπυροβολήθηκε με δίκαννο στο κεφάλι ο Δημήτρης Αλεξόπουλος!

Έδωσε τέλος στη ζωή του για άγνωστους λόγους στο σπίτι του στα Λεχώνια

Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του, πιθανόν βραδινές ώρες της Τρίτης, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, δήμαρχος Αρτέμιδας και αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημήτρης Αλεξόπουλος, σε ηλικία 67 χρόνων, που πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο, ενώ βρισκόταν μόνος στο σπίτι του στα Άνω Λεχώνια!

Ο αυτόχειρας, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς αυτοπυροβολήθηκε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του, στα Άνω Λεχώνια και δεν άφησε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που προέβη στην πράξη του αυτή.

Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, και παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, ενώ βρέθηκε το δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε και μάλιστα ανήκει σε άλλο πρόσωπο, ωστόσο κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει αν το δανείστηκε ο ίδιος για να ρίξει την αυλαία του προσωπικού του δράματος.

Κάτοικοι των Λεχωνίων αναφέρουν ότι τον άτυχο Δημ. Αλεξόπουλο, βγήκε νεκρό σήμερα το πρωί (λίγο πριν τις 8) η ξαδέλφη του, που τον βοηθούσε στους δουλειές του σπιτιού και ειδοποίησε τους γείτονες και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε πέσει σε κατάθλιψη το τελευταίο διάστημα και θεωρούσε ότι είχε αποτύχει και εκμυστηρεύτηκε σε πολύ φίλο του ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα φημολογείται ότι είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε, δεν κυκλοφορούσε έξω, είχε κλειστεί στον εαυτό του και ακούγονταν ότι δεν ήταν καλά.

Ο Δημ. Αλεξόπουλος, είχε εκλεγεί δήμαρχος Αρτέμιδας επί τρεις τετραετίες, είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος και ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κώστα Αγοραστού και αντιπεριφερειάρχης για ένα διάστημα στην πρώτη θητεία της αιρετής Περιφέρειας.
Μάλιστα είχε αποπεμφθεί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, με αφορμή διεκδίκηση εκ μέρους του από τη ΔΕΥΑΜΒ χρηματικού ποσού, για χρησιμοποίηση υδρευτικής γεώτρησης που βρισκόταν σε κτήμα ιδιοκτησίας του, υπόθεση που δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε από το πρωί σαν κεραυνός εν αιθρία στην κοινωνία του Βόλου, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι ένας πρόσχαρος και ανοιχτός άνθρωπος, όπως ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, θα έδινε τέλος στη ζωή του μ’ αυτό τον τρόπο.

Τραγική ειρωνεία, είναι ότι το 2003, είχε αυτοκτονήσει και ο αδελφός του Κώστας Αλεξόπουλος, ο οποίος, παραμονή των Χριστουγέννων στην ΕΑΣ Πηλίου, είχε βάλει χειροβομβίδα στην κοιλιακή χώρα και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Αύριο η εξόδιος ακολουθία
Η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Αλεξόπουλου, θα ψαλεί αύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω Λεχωνίων, τόπο καταγωγής του και περιοχή που βρίσκεται το πατρικό του σπίτι.

Δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Με αφορμή το θάνατο του πρώην αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου Αρτέμιδας Δημήτρη Αλεξόπουλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε : «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Αλεξόπουλου. Ενός άνδρα με μακρά παρουσία στα κοινά της Μαγνησίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της και τα βαθιά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον αναπάντεχο θάνατο του Δημήτρη Αλεξόπουλου, πρώην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κι επί πολλά χρόνια δήμαρχου Αρτέμιδας:

“Η συνεργασία μου μαζί του ήταν στενή και πολυετής, κυρίως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρτέμιδας, όπου ήμουν στο πλάι του επί 8 χρόνια από τα συνολικά 12 -κατά γενική ομολογία επιτυχημένα- χρόνια που υπηρέτησε ως δήμαρχος την περιοχή της Αρτέμιδας. Αλλά είχα και την εξαιρετική τιμή να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο, όπου ήταν επικεφαλής για τη Μαγνησία, κατά τις εκλογές του 2010 για την ανάδειξη της πρώτης Καλλικρατικής θητείας της Περιφερειακής Αρχής. Άνθρωπος ζεστός και καλοπροαίρετος, πολιτικός με υψηλό πολιτικό αισθητήριο, δικαίως εισέπραττε την αγάπη και την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας και ιδίως των συμπολιτών μας στην περιοχή των Λεχωνίων, αλλά και σε ολάκερη τη Μαγνησία. Ανάμεσά τους κι εγώ, που του αναγνωρίζω τη σημαντική συμβολή και στη δική μου πορεία στα κοινά, ιδίως στις απαρχές της. Θα τον θυμάμαι με ευγενή συναισθήματα κι αμέριστη εκτίμηση, με την ευχή, εν μέσω της οδύνης που με κατακλύζει, να αναπαυθεί η ψυχή του”, αναφέρει σε δήλωσή της.

Τέλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας σε δήλωσή του τονίζει: «στενοχώρια και θλίψη μας γέμισε όλους η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Αλεξόπουλου. Θερμά συλλυπητήρια. Ας κρατήσουμε ζωντανή την ανάμνηση της ζωής και της προσφοράς του μέσα από τις θέσεις ευθύνης, που κατείχε».

Ο δήμαρχος Βόλου
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αρτέμιδος και πρώην δημοτικού συμβούλου Βόλου, Δημήτρη Αλεξόπουλου, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε για πολλά χρόνια το χώρο της αυτοδιοίκησης και τους συμπολίτες του, με ήθος και αποτελεσματικότητα.
Παράλληλα εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος”.

Ο Μιχάλης Μιτζικός
Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Αλεξόπουλου, π. Δημάρχου Αρτέμιδας , π. Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και επιφανούς στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχάλης Μιτζικός.

“Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, που στάθηκε από την αρχή στην παράταξή μας, προσέφερε επί σειρά ετών στον τόπο, στα Λεχώνια, στην Αρτέμιδα, στη Μαγνησία. Πάνω απ´όλα ήταν άνθρωπος και ήταν τιμή μου να τον γνωρίσω από κοντά. Αντίο φίλε Δημήτρη”, αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.