Δημαρχείο: Κινδύνεψαν υπάλληλοι λόγω κατάρρευσης του συστήματος θέρμανσης

ΚΟΣΜΟΣΕΙΣΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΕΡΑΝΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΟΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΡΙΖΕΣΠανικός προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου, όταν από βλάβη στον λέβητα του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, ανέβηκε η θερμοκρασία και έσκασαν οι σωλήνες τεσσάρων θερμοσυσσωρευτών στο θυρωρείο, σε δύο γραφεία του ισογείου και σε ένα γραφείο του πρώτου ορόφου.
Επί τόπου πήγε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έδωσε εντολή να εκκενωθεί το Δημαρχείο, όπως και έγινε, ενώ κατέβηκε ο γενικός του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος να πάθει κάποιος υπάλληλος ηλεκτροπληξία, ενώ δύο γάμοι που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Δημαρχείο, έγιναν εκτός του κτιρίου.
Με εντολή του δημάρχου Θ. Θεοδώρου, οι υπάλληλοι σχόλασαν στις 13.30.
Σύμφωνα με υπαλλήλους του Δημαρχείου, το πρόβλημα προκλήθηκε στις 12.45 όταν, ενώ τεχνικοί έκαναν επισκευές στον λέβητα της κεντρικής θέρμανσης στο υπόγειο, που είχε σπάσει σήμερα το πρωί. Ξαφνικά έπεσε ο αυτόματος θερμοστάτης, στον λέβητα και ανέβηκε η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί το δίκτυο και να σπάσουν οι σωλήνες στους θερμοσυσσωρευτές.
Αρχικά έσπασαν οι σωλήνες στο θυρωρείο του Δημαρχείου, στο ισόγειο, ακολούθησαν δύο γραφεία στο ισόγειο και ένα τρίτο γραφείο της νομικής συμβούλου στον πρώτο όροφο.
Εκτός από τον εκκωφαντικό θόρυβο και τους πολύ πυκνούς υδρατμούς, χαρακτηριστικό στα γραφεία που έσπασαν οι σωλήνες των θερμοσυσσωρευτών, ήταν η πλημμύρα με νερό, ενώ σε μερικά γραφεία δημιουργήθηκε πίδακας νερού πάνω σε πολύπριζα, ενώ πρίζες υπήρχαν και στο γεμάτο νερά δάπεδο. Από θαύμα και μόνο κανένας υπάλληλος δεν έπαθε ηλεκτροπληξία!
Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Δημαρχείο πήγε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες που διέκοψαν απενεργοποίησε τμήματα ηλεκτρισμού για να αποφευχθεί ηλεκτροπληξία, ενώ προχώρησε στην εκτόνωση των σωλήνων και στη άντληση υδάτων στο υπόγειο του Δημαρχείου και αποσυμπίεση των σωλήνων για να εκτονωθεί η πίεση.
Στη συνέχεια και αφού άδεια ο λέβητας στο υπόγειο από τα νερά, οι πυροσβέστες έκαναν απάντληση.

Να σημειωθεί ότι δύο γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι εκείνη την ώρα έγιναν υπαίθρια (έξω από το Δημαρχείο), ενώ η δημοτική αρχή κινητοποιήθηκε προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.