«Ηχητική έκρηξη» από αεροσκάφος της 111 Π.Μ.… συντάραξε το Βόλο

Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής, μετά από τηλεφωνήματα

Σε ηχητική έκρηξη (sonic boom) που προκαλείται όταν ένα αεροσκάφος σπάσει την ταχύτητα του ήχου, φαίνεται να οφείλεται ο πολύ δυνατός θόρυβος, που είχε τον ήχο έκρηξης και ακούστηκε στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, στις Αλυκές και στην Αγριά.
Συγκεκριμένα, αναστάτωση δημιουργήθηκε σήμερα στην πόλη του Βόλου, όταν ακούστηκε ένας δυνατός και παρατεταμένος ήχος που θύμιζε έκρηξη, στις 8.15 το πρωί.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από ένοικο πολυκατοικίας επί των οδών Αναλήψεως – Ιωάν. Καρτάλη και αρχικά υπήρχε υποψία για έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου, αλλά κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, πήγε επί τόπου δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα και ο συναγερμός έληξε.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, σήμερα το πρωί απογειώθηκαν αεροσκάφη F16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου, με προορισμό τη Βουλγαρία, για να λάβουν μέρος στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση “Thracian Star 2015”, η οποία διοργανώνεται από τη Βουλγαρία και θα διεξαχθεί από 16-23 Ιουλίου 2015, εντός του FIR Σόφιας, με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και των ΗΠΑ.

Φαίνεται ότι κατά την απογείωση των αεροσκαφών της 111 Π.Μ. Ν. Αγχιάλου, που θα συμμετάσχει στην άσκηση, κάποιο από τα αεροσκάφη έσπασε το φράγμα του ήχου, με αποτέλεσμα να παραχθούν ωστικά κύματα που έφτασαν στο Βόλο και στη γύρω περιοχή, να έχουν τον χαρακτήρα ηχητικής έκρηξης, γνωστής ως sonic boom.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.