“Λουκέτο” έβαλε όλος ο Βόλος… Μεγαλειώδης η συμμετοχή (συνεχής ενημέρωση)

Κλειστά τα εμπορικά, τα καφέ και τα κέντρα εστίασης . Στο 100% η συμμετοχή στα εργοστάσια, σύμφωνα με το ΕΚΒ

ΑΛΙΕΙΣΑΓΡΟΤΕΣ ΖΑΓΟΡΑΓΙΑΤΡΟΙΔΙΚΗΓΟΡΟΙΕΛΜΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣΤΑΞΙΝΕΚΡΟΦΟΡΑΦΟΡΤΗΓΑ ΕΒΟΛΔΙΚΗΓΟΡΟΙΑΓΡΟΤΕΣ ΠΗΛΙΟΥΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ - ΦΟΡΕΙΣΤΡΑΚΤΕΡ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣΠΑΜΕΠΑΜΕ1

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΜΕΗ μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών πραγματοποιείται από την άποψη της συμμετοχής, σήμερα, όπως ήδη φάνηκε ακόμη και πριν το πρώτο φως της ημέρας, αφού ακόμη και οι φούρνοι, τα περίπτερα και τα βενζινάδικα, είναι κλειστά… Μετά από τις 9 το πρωί ξεκίνησαν τουριστικά λεωφορεία, φορτηγά, ταξί και άλλα οχήματα και κατεβαίνουν κομβόι στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο- Ένα” ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου, η συμμετοχή των εργαζομένων έφθασε σε επίπεδο του 100% για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης Γ. Γρηγορίου, τόνισε ότι όλα τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά, εκτός από μία περίπτωση καφε στο κέντρο της πόλης, στον ιδιοκτήτη του οποίου θα γίνει σύσταση. Ρολά έχουν κατεβάσει οι τράπεζες, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία κ.α.

apergia 2

apergia 3
Νεκρή πόλη θυμίζει σήμερα ο Βόλος, μέρα της πανεργατικής απεργίας και χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στο δρόμο και στη μεγάλη συγκέντρωση της πλειοψηφίας των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων στην παραλία, αλλά και στη δεύτερη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου βρέθηκαν αγροτικά αυτοκίνητα από το μπλόκο του Αερινού.

Δυναμική ήταν κάθοδος των αγροτών του Πηλίου με άλογα και περίπου 300 αγροτικά αυτοκίνητα, στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία των αγροτών του μπλόκου Μικροθηβών με τρακτέρ, ενώ στην πορεία που ακολούθησε προηγούνταν τα άλογα με αγρότες του Πηλίου, ακολουθούσαν δύο μηχανήματα της ΟΕΒΕΜ, δύο φορτηγά αυτοκίνητα, τα τρακτέρ και μερικά αγροτικά αυτοκίνητα των αγροτών, τρακτέρ των παραγωγγών λαϊκών αγορών και κτηνοτρόφων, ταξί, αυτοκίνητα σχολών οδηγών, μια νεκροφόρα και αφού παρεμβλήθηκε η πολύ μεγάλη πορεία εργαζομένων, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, επαγγελματικών, συλλογικοτήτων κλπ., η πορεία ολοκληρώθηκε με αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα της ΕΒΟΛ. Ταυτόχρονα, ενώ η συγκέντρωση ήταν σε εξέλιξη στην έξοδο στην κεντρικής προβλήτας, οι αλιείς έδωσαν το παρόν δια θαλάσσης με τα αλιευτικά τους σκάφη και αφού πριν είχαν αποκλείσει συμβολικά το λιμάνι.

Παρά το πλήθος κόσμου και οχημάτων, η συγκέντρωση κύλισε ομαλά, χάρη στην προσπάθεια της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, ενώ οι αγρότες του Πηλίου στάθμευσαν τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στο λιμάνι.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, με τον ιδιωτικό τομέα να αγγίζει το 100% και τον δημόσιο πάνω από 60%, ενώ, σύμφωνα με συνδικαλιστές, η απεργία στο Δήμο Βόλου κυμάνθηκε στο 85%, ενώ το Δημαρχείο έκλεισε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση φάνηκε από το πρωί, καθώς στο λιμάνι ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από λίγο πριν τις 10 το πρωί, λίγο πριν τις 11 άρχισαν να καταφθάνουν εκατοντάδες αγροτικά αυτοκίνητα αγροτών του Ανατολικού και του Κεντρικού Πηλίου, ενώ την ίδια ώρα έφτασαν πέντε τρακτέρ αγροτών του κόμβου Μικροθηβών.

Μεγάλη προσυγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πήγαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών και οι κτηνητρόφοι, αλλά και επιστημονικοί φορείς, επαγγελματίες καταστηματάρχες, που από νωρίς το πρωί έκαναν περιφρούρηση, με μερικές εξαιρέσεις καταστημάτων να είναι ανοιχτά στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Βροντερό όχι των φορέων
Οι εκπρόσωποι των φορέων που μίλησαν στη συγκέντρωση που έγινε στην παραλία, λίγο μετά τις 11, απέρριψαν στο σύνολό τους το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και δήλωσαν ότι θα κατεδαφίσει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, ενώ θα εξοντώσει τους εργαζόμενους, ενώ κοινή ήταν η απαίτηση η κυβέρνηση να το αποσύρει.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι Θανάσης Παπαδημόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Δημ. Κουτσούκος, πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, Δημ. Λουφόπουλος εκ μέρους των αγροτών, Λάζαρος Γαϊτάνης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Τρύφων Πλαστάρας και Γρηγ. Μαντάς πρόεδροι της ΟΕΒΕΜ, Τέλης Μπασδάνης πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Γρηγορίου πρόεδρος των Ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστίασης, Βάιος Κομνηνός, εκ μέρους των αγροτών του Πηλίου, Ζήσης Ντελόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αυτοκινητιστών φορτηγών, καθώς και εκπρόσωπος των συνταξιούχων.

Το ψήφισμα, που στη συνέχεια κατατέθηκε από αντιπροσωπεία στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που επίσης έλαβε μέρος στην πορεία, ανάγνωσε ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας.

«Να μην ψηφίσουν οι βουλευτές τα μέτρα»
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «εμείς οι συγκεντρωμένοι στην παραλία του Βόλου, ευρισκόμενοι σε απεργιακή κινητοποίηση, μέλη κλάδων ελευθέρων επαγγελματιών Μαγνησίας, δημόσιοι υπάλληλοι, εργατοϋπάλληλοι, επιστήμονες,αγρότες, αλιείς, ένστολοι-σώματα ασφαλείας, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, πολίτες Ν. Μαγνησίας
Απορρίπτουμε ομόφωνα, κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό- φορολογικό που είδε το «φως» της δημοσιότητας.
Το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. (που συνεχίζει επάξια την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Χωρίς προηγουμένως να υπάρξει η στοιχειώδη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των άμεσα ενδιαφερομένων φορέων, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αυτονόητες αναλογιστικές μελέτες, μετατρέπουν όλες τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Πλέον το ασφαλιστικό θα στηρίζεται στη φορολογική ικανότητα, αποτελώντας μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που θα αφανίσει τον ελεύθερο επαγγελματία, χωρίς να πετύχει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης καταβάλλοντας αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, θα πρέπει ταυτόχρονα να παραμείνει συνεπής και στις λοιπές φορολογικές του υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κτλ.). Αυτό είναι αδύνατο, εάν δεν καταφύγει στη φοροδιαφυγή ως μόνη λύση σωτηρίας. Η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή αντί να παταχθεί, για κάποιους ίσως γίνει τρόπος επιβίωσης.
Αυτή η εισφοροδιαφυγή «λαίλαπα» θα οδηγήσει αναμφίβολα στη μαζική, βίαιη και οριστική έξοδο μεγάλου αριθμού ελευθέρων επαγγελματιών από την αγορά, αγροτών από τα χωράφια, επιβαρύνοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και αυξάνοντας την ανεργία.
Η κυβέρνηση και οι δανειστές ας αντιληφθούν έστω και την τελευταία στιγμή ότι μετά από 8 χρόνια ύφεσης, δεν μπορεί οι ασφαλιστικές εισφορές να αποτελούν φορολογική επιβάρυνση, δεν μπορεί η αρχή της ανταποδοτικότητας να ανατρέπεται. Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν επιτυγχάνεται με λουκέτα, δεν επιτυγχάνεται όταν ο αγρότης αφήσει το χωράφι του, γιατί το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής έχουν γίνουν θηλιά στο λαιμό του.
Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.
Σήμερα εδώ από την παραλία του Βόλου με μια φωνή ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, την έναρξη από μηδενικής βάσης ενός ουσιαστικού γόνιμου διαλόγου με όλους τους φορείς,
Καλούμε τους βουλευτές της Μαγνησίας να μην ψηφίσουν όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους στον Ιμάντα.
Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμπολίτη μας.
Καμιά μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ των εργαζομένων.
Προώθηση της επιχειρηματικότητας και μείωση της ανεργίας με μόνιμη και σταθερή εργασία, που είναι το κλειδί για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει»!

Χωρίς λεωφορεία
Η «Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.» συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας των αστικών λεωφορείων, από τις 10:00 ως 13:30.

Οι οδοντίατροι
Οι οδοντίατροι του Νομού Μαγνησίας συμμετέχουν στην απεργία μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες. Σήμερα καλούν όλους τους οδοντιάτρους Μαγνησίας στις 9:00 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου και στις 10:30 μαζί με τους Συλλόγους Ιατρικό και Φαρμακευτικό κοινή παρουσία στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση για να διαδηλώσουν την άρνησή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Οι χρυσοχόοι, ζαχαροπλάστες κ.α.
Την απόφαση να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία έλαβε και ο Σύλλογος Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Μαγνησίας αντιδρώντας στο ασφαλιστικό σημειώνοντας ότι «αν περάσει θα είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας , καθώς προβλέπει την αύξηση των ασφαλίστρων, αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων.

Απεργούν επίσης διαιτολόγοι και ζαχαροπλάστες.Σύσσωμος ο Εμπορικός Σύλλογος θα μετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση και η παράταξη «Έμποροι ενάντια στην Κρίση» βρίσκονταν από τις 9:00 το πρωί Ερμού με Τοπάλη, όπου θα συγκροτηθεί κλιμάκιο από τον ΕΣΒ για να τηρηθεί το κλείσιμο και από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές. Καλεί τέλος το καταναλωτικό κοινό να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για αγορές σήμερα. «Να συμμετέχουμε όλοι από κοινού στην προσπάθεια για να μείνουμε ως ελληνική κοινωνία όρθιοι κόντρα σε όσους θέλουν να μας γονατίσουν».

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι
Έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι και σήμερα Τετάρτη 3 του μήνα δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.
Σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Λάρισας αναφέρει ότι συμμετέχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης 4 του μήνα και καλεί τα μέλη του να ενώσουν τη φωνή τους με τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισθωτούς, του δημόσιους υπαλλήλους και την κοινωνία, αντιδρώντας στο προτεινόμενο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετάσχουν στις κατά τόπους πορείες διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της απεργίας.

Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καταστηματαρχών Βόλου αποφάσισε την από κοινού κάθοδο στην απεργιακή κινητοποίηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση με κλείσιμο των επιχειρήσεων την συγκεκριμένη μέρα. Ραντεβού όλοι μαζί σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.00 πμ. στην είσοδο του Λιμανιού στον κοινό αγώνα για την επιβίωσή μας ενάντια στη λαίλαπα που επέρχεται.
Επίσης, το απόγευμα η Ένωση καλεί τον κόσμο του Βόλου σε δεύτερη συγκέντρωση στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου στις 5.00 μμ.»
???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.