Οδομαχίες με μολότοφ, χημικά, τραυματισμοί και 15 προσαγωγές στο κέντρο του Βόλου (video)

Φωτογραφία αρχείου
Μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο

Οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έλαβαν xώρα στο κέντρο του Βόλου, μετά το τέλος της μαζικής ειρηνικής πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όλα συνέβησαν στις 8. 20 περίπου μετά την ολοκλήρωση της πορείας, όταν περίπου 200 διαδηλωτές φορώντας κουκούλες και κράνη, τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος στο ύψος της Όγλ και τους έβαλαν φωτιά μαζί με λάστιχα αυτοκινήτου τα οποία δημιούργησαν ένα κλίμα δυσφορίας με πυκνούς μαύρους καπνούς και δυσοσμία από τα καμμένα λάστιχα. Λίγη ώρα αργότερα τα αίματα άναψαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις προσέγγισαν τα οδοφράγματα με σκοπό να απωθήσουν τους διαδηλωτές και να τους εγκλωβίσουν, τότε ξέσπασε πετροπόλεμος με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χημικά, ενώ συνέχισαν να δέχονται μολότοφ και πέτρες, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στο κέντρο της πόλης το οποίο παρά το γιορτινό κλίμα της ημέρας είχε αδειάσει, με τους λίγους πολίτες να μένουν παρατηρητές αυτών των άσχημων εικόνων.

Οι διαδηλωτές έμειναν μέχρι αργά το βράδυ ταμπουρωμένοι στο κτίριο του Πανεπιστημίου πετώντας μολότοφ και πέτρες από το εσωτερικό προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το κτίριο του ιδρύματος. Από τον πετροπόλεμο προκλήθηκαν ζημιές οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή, με αρκετά σπασμένα τζάμια, ενώ οι γύρω δρόμοι θύμιζαν πεδίο μάχης και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, όσο από τα καμένα πλαστικά και σκουπίδια των κάδων, όσο και από τα δακρυγόνα.  

Κρίση επιληψίας την ώρα της προσαγωγής
Η κατάσταση εκτονώθηκε μετά τις 10 το βράδυ, ενώ η Αστυνομία έχει κάνει άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό προσαγωγών.  Στην προσπάθειά τους να προσαγάγουν μια νεαρή στη συμβολή των οδών Δημητριάδος – Κουμουνδούρου ωστόσο, η κοπέλα υπέστη κρίση επιληψίας και την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επίσης, ένας αστυνομικός διμοιρίας υποστήριξης τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα και μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο του Βόλου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr η Αστυνομία προέβη σε 15 προσαγωγές νεαρών που μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Η πορεία
Η πορεία ήταν μαζική και ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου, με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», φορέων, συλλόγων, συλλογικοτήτων, κινήσεων και Στεκιών, ενώ, για πρώτη φορά στην κεφαλή της πορείας μπήκαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που ήταν δυναμικοί και φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή και απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και των αγωνιστών που βρίσκονται στις φυλακές και κατά της κρατικής τρομοκρατίας.

Η πορεία δια των οδών Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Γαζή, έφτασε στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συνέχεια κατηφόρισε στην οδό Ιωλκού και, μέσω της Ιάσονος κατέληξε στο Θόλο, απ’ όπου ξεκίνησε, στις 8 το βράδυ.
Στη διάρκεια της πορείας δεν υπήρξε ίχνος αστυνομικού, παρά μόνο τροχονόμων που ρύθμιζαν την κυκλοφορία και οι νεαροί και όχι μόνο διαδηλωτές σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.