Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την Αντιφασιστική

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στις 21.30 στο θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα μέλη της απηύθυναν κάλεσμα στους Βολιώτες για συμμετοχή.

Ως εισιτήριο στη συναυλία όσοι την παρακολουθήσουν πρέπει να πάνε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα αποσταλεί στην Ειδομένη. Επιπλέον η Αντιφασιστική Κίνηση θα παρέμβει για να βοηθήσει και τους Σύριους πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν από αργά σήμερα το βράδυ στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Βόλο.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της κίνησης Νίκος Κανελής τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να παρέμβει για να καλύψει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων που έστω και σποραδικά καταφθάνουν στην περιοχή μας.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι Νίκος Παρθένης, Ζαφείρης Κουκουσέλης και η «Ηχώ των δρόμων».

Τα είδη που συγκεντρώνονται, όπως ανέφερε το μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης, Εύη Δημοκοστούλα, είναι για βρέφη και παιδιά όπως πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκι, βρεφικό γάλα, χυμοί, γάλα, εβαπορέ, μπισκότα, κρουασάν, ατομικές μαρμελάδες, κουτάλι πλαστικό. Επίσης συγκεντρώνεται ξηρά τροφή όπως παστέλι, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες και φρυγανιές αλλά και είδη υγιεινής όπως χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες.

Η πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης θα συνεχιστεί ενώ όπως τόνισε το μέλος και φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής, Αντιγόνη Σαριπανίδου, θα πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες για άμεση κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, παροχής ασύλου και ανακατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δημιουργίας ανθρώπινων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, διάλυσης φραχτών και της FRONTEX και φυσικά αγώνες για την οργανωμένη διάσωση, μεταφορά, καταγραφή, νομική και υγειονομική στήριξη και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους πρόσφυγες το ζητούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.