Δημοτικό Συμβούλιο: Πρωταγωνίστησαν τα κομματικά του Κ. Γαργάλα

Με την κομματική ιδιότητα του Κώστα Γαργάλα, ασχολήθηκε γι΄ αρκετή ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στο προσκήνιο του οποίου, βρέθηκαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου στο «Ράδιο Ένα 102,5» για το ερώτημα της νομιμοποίησης του σε αργία δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου με αφορμή τη συνομιλία του, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για το προσφυγικό.
Ενημερώνοντας το σώμα ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου δήλωσε ότι «σήμερα το πρωί επικοινώνησε ο διευθυντής του γραφείου του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον δήμαρχο και μας είπαν ότι μέχρι την Πέμπτη θα έρθει επιτελείο για να κάνει έλεγχο στο χώρο που πρότεινε ο Δήμος Βόλου στις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Βόλου».

Ζητώντας τον λόγο, ο αντιδήμαρχος Δημ. Λιβογιάννης σχολίασε, ότι ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» είπε ότι “ο υπουργός αναγνωρίζει τον κ. Μπέο ως δήμαρχο Βόλου, και αναφέρθηκε στην κατάθεση της κομματικής ταυτότητας από τον κ. Γαργάλα στον ΣΥΡΙΖΑ”, γεγονός ωστόσο, το οποίο δεν ισχύει καθώς μιλώντας στο “Ράδιο-Ένα” ο κ. Μεϊκόπουλος, είπε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, ότι «Δεν υπάρχει θέμα νομιμοποίησης, ούτε κάποιο ζήτημα ότι αναδεικνύουμε ή επισημοποιούμε σε νόμιμο συνομιλητή τον κ. Μπέο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα…” και ότι “δήμαρχος είναι ο κ. Θεοδώρου. Είναι απλά τα πράγματα».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας απαντώντας στον αντιδήμαρχο, είπε ότι «η αξιοπρέπεια και η δική μου και των άλλων πέντε είναι πάρα πολύ ακριβή και σαφέστατα δεν κοστίζει ούτε 8 €/ άτομο, ούτε μπορεί να περιφραχτεί με φράχτη των 100.000 €. Κάναμε σοβαρότατες και για λογαριασμό της Δ.Α., προτάσεις για το προσφυγικό. Τις υποβαθμίσατε. Είναι δικός σας λογαριασμός, αλλά το προσφυγικό θα το έχετε δίπλα σας κι έπρεπε αν είχατε αυτιά να ακούτε να πάρετε τις περισσότερες από αυτές τις προτάσεις και να τις εντάξετε στο σχέδιο περιφρούρησης της πόλης. Δεν το κάνατε».

Στη συνέχεια ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γαργάλα και του κ. Λιβογιάννη. Ο κ. Γαργάλας είπε προς τον κ. Λιβογιάννη «Εγώ έχω τουλάχιστον κομματική ταυτότητα εσείς τι έχετε?» για να του απαντήσει ο κ. Λιβογιάννης «έχω δύο ταυτότητες» και να του ανταπαντήσει ο κ. Γαργάλας «γι’ αυτό θα σας ψάχνει η Ασφάλεια σύντομα».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς ρώτησε τον Κώστα Γαργάλα, γιατί κατέθεσε την κομματική του ταυτότητα, για να του απαντήσει ο κ. Γαργάλας ότι δε θα απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Ο δικός μας ρόλος είναι αυτόνομος αυτοδιοικητικός και παράγει άποψη. Όποιος θέλει την ακούει, όποιος θέλει δεν την ακούει», ανέφερε. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του Δ.Σ. του είπε «εγώ θέλω να σας προστατέψω κ. Γαργάλα γιατί ακούγετε ότι καταθέσατε την κομματική σας ταυτότητα επειδή δεν επιλεχθήκατε σε μια θέση με μισθό».

Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ των κ.κ. Γαργάλα και Μουλά, ενώ ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός τόνισε η Δ.Α. υποχρεούται να ζητήσει τα απαραίτητο κονδύλι και ζήτησε να υπάρξει άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια.

Κλείνοντας ο Θάνος Θεοδώρου επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή δεν κοστολογεί ανθρώπινες ζωές. «Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο να κάνουμε αυτή την έρευνα. Για τον καημό που έχετε κάποιοι με ποιον μιλά ο Υπουργός, σας είπα να παραιτηθούμε όλοι μαζί και να πάμε σε εκλογές να δείτε», τόνισε, με τον Κ. Γαργάλα να απαντά «μην το κάνετε γιατί μπορεί να χάσετε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.