ΠΑΜΕ: «Η στάση του δημάρχου εκτός από απαξιωτική και προσβλητική είναι και βαθιά πολιτική»

Κριτική στη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο δήμαρχος Βόλου με τους διευθυντές των σχολείων, ασκεί η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, που αναφέρει ότι αντί να αποτελέσει ακόμη μια ευκαιρία καταγραφής και προτάσεων για λύσεις στα καυτά προβλήματα και στις σοβαρές ελλείψεις στη συντήρηση και στις υποδομές των σχολικών μονάδων, αποτέλεσε βήμα χλευασμού, ειρωνείας και απαξίωσης όλων που αυτών που ανταποκρίθηκαν με αγωνία στην πρόσκλησή του.

«Τα ψίχουλα των 180.000 € για τη συντήρηση των διδακτηρίων, που δήθεν έχε δεσμεύσει δεν είναι άλλο από το ισχνό ποσό που έχει προϋπολογιστεί για το 2015, για συντήρηση των σχολικών μονάδων όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είναι ποσό που ψήφισε και η νέα δημοτική αρχή – 60.000 για κάθε περιοχή (Βόλος, Ν. Ιωνία, Ύπαιθρος) και αφορά 187 σχολικές μονάδες. Το ίδιο ποσό δίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας απαράδεκτη κατάσταση για την υγιεινή την ασφάλεια των μαθητών», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο δήμαρχος στη χθεσινή σύσκεψη επιχείρησε, αντί να αναλάβει και τις δικές του ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, να βάλει στον πάγο το κίνημα των γονιών και των εκπαιδευτικών που είναι υποχρέωσή τους να διεκδικούν και από την κυβέρνηση και από τη δημοτική αρχή την άμεση βελτίωση συνθηκών μάθησης των παιδιών τους. «Με ατάκες όπως «Δε κάνω διαβούλευση εδώ… εγώ θα αποφασίσω…», με άκομψα σεξιστικά ανέκδοτα, η στάση του εκτός από απαξιωτική και προσβλητική είναι βαθιά πολιτική. Δίνει στήριξη στην κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει τις περικοπές στην εκπαίδευση, όπως έκανε και με την παραχώρηση των αποθεματικών του δήμου και ταυτόχρονα επιχειρεί να χειραγωγήσει και να ανακόψει τις όποιες αγωνιστικές διεκδικήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να μην σταματήσουν το δίκαιο αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, να καταγγείλουν τη απαράδεκτη στάση του δημάρχου Βόλου και να διεκδικήσουν άμεσα την αύξηση των κονδυλίων για τις απαραίτητες συντηρήσεις που έχουν ανάγκη τα σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.