Χιονόπτωση ακόμη και μέσα στον Βόλο, στα 25 εκ. το χιόνι στα Χάνια Πηλίου (φωτογραφίες)

Χωρίς προβλήματα στην Όθρυ, έντονη χιονόπτωση στο Κεραμίδι

Χιονόπτωση και … χιονόστρωση ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, κυρίως στις βόρειες συνοικίες επεφύλαξε ο καιρός από σήμερα τα ξημερώματα στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο www.magnesianews.gr η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη «χιόνι έχουμε σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, από Ζαγορά προς Χάνια μέχρι και τον Περιφερειακό του Βόλου. Ωστόσο, όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί, όμως όσοι κινηθούν στον ορεινό όγκο, χρειάζονται οπωσδήποτε τις αντιολισθητικές (μέσω Χανίων και όχι από Τσαγκαράδα)».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις 4 περίπου τα ξημερώματα, η ένταση του χιονιά στη Μαγνησία, έγινε μεγαλύτερη, οποτε και ξεκίνησε πιο δυνατά, να χιονίζει και μέσα στην πόλη.
Στην Όθρυ χιονίζει αλλά χωρίς προβλήματα, ενώ από Κανάλια προς Κεραμίδι υπάρχει επίσης χιονόπτωση, όπου το χιόνι στο Κεραμίδι, έφθασε τα δέκα εκατοστά.
Όπως τόνισε μιλώντας στο www.magnesianews.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κα Βιολέττα Καντόλα, στα όρια του Δ. Βόλου, δεν αντιμετωπίζονται προς το παρόν προβλήματα, ωστόσο ο μηχανισμός, παραμένει σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με την ίδια, έγινε ρίψη αλατόνερου στην Κουκουράβα, ενώ έγινε έλεγχος βατότητας στις οδούς Κ. Καρτάλη και Ιωλκού. «Είμαστε σε επικοινωνία με τους προέδρους των βόρειων συνοικιών και τα Τοπικά Συμβούλια, ενώ επικοινωνία υπήρξε με την Άλλη Μεριά και τη Ν. Αγχίαλο, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθούν προβλήματα.
Όπως τόνισε η κα Βιολέττα Καντόλα, ο μηχανισμός παραμένει σε επαγρύπνηση.

Τα δρομολόγια
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, δεν ταξιδεύουν όπως και χθες άλλωστε, λόγω των δυνατών ανέμων, το πλοίο και το υδροπτέρυγο, ενώ για νεότερες πληροφορίες, όσοι επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν με το 24213-53800.
Από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, όπως έγινε γνωστό, δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια για Πορταριά, Μακρινίτσα, Δράκεια, Άγιο Λαυρέντιο, Πινακάτες, Άγιο Γεώργιο και Κεραμίδι. Κανονικά πραγματοποιήθηκαν από τον κάτω κλάδο τα δρομολόγια προς Άγιο Βλάσιο, Βυζίτσα, Μηλιές, Ζαγορά, αλλά και προς την Όθρυ.

Κλειστά σχολεία
Με αποφάσεις των αντίστοιχων Δημάρχων δε θα λειτουργήσουν σήμερα το Γυμνάσιο Ιωλκού, το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Καναλίων, το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Ζαγοράς, το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Τσαγκαράδας και το Γυμνάσιο Μηλεών.
Σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία 2ο και 3ο νηπιαγωγείο Ιωλκού, Δημοτικό και νηπιαγωγείο Πορταριάς, δημοτικό και νηπιαγωγείο Ιωλκού, Δημοτικό Δράκειας, νηπιαγωγείο Αγ. Λαυρεντίου, δημοτικό και νηπιαγωγείο στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, δημοτικό και νηπιαγωγείο Μηλεών, το δημοτικό Κεραμιδίου, το δημοτικό και νηπιαγωγείο Καναλίων, το Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ανάβρας και το Δημοτικό Σχολεία Βρύναινας.

Αποχιονισμοί με δεκάδες μηχανήματα
Συνολικά 21 μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας επιχειρούν αυτή την ώρα σε όλο το Νομό Μαγνησίας, λόγω της χιονόπτωσης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στο Πήλιο μέχρι το Καράβωμα, Κεραμίδι, Κανάλια, Ανάβρα, Κάπουρνα, που κατά τόπους είναι έντονη.
Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο και συνέστησε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κι όσοι οδηγοί θέλουν να κινηθούν στο Πήλιο καλό είναι να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η πρόβλεψη του καιρού
Από το μεσημέρι αναμένεται ύφεση των φαινομένων στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», για σήμερα στη Μαγνησία αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02…06 οC. Στον Βόλο 02…06 οC.
Την Πέμπτη στη Μαγνησία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02…07 οC. Στον Βόλο 02…07 οC
Οι ενδείξεις για την Παρασκευή, δείχνουν ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο (η ανώτερη 08-10 οC).

Η.Κ.

Φωτογραφία από το skopelos-news.blogspot.gr
Φωτογραφία από το skopelos-news.blogspot.gr

Μακρυνίτσα
Μακρυνίτσα

πηλιο

Δράκεια,φωτογραφία από τον Κώστα Μεταξογένη
Δράκεια,φωτογραφία από τον Κώστα Μεταξογένη

portaria 1

portaria 2

portaria 3

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.