Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αντεπίθεση ενάντια στα μέτρα λιτότητας

Αύριο Τρίτη το απόγευμα συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Κάλεσμα για αντεπίθεση των εργαζομένων ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα απηύθυναν μέλη του ΠΑΜΕ και Σωματείων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ενόψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει αύριο Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 18.30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών οργανώσεων ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας, με μισθούς 200-300 €, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ζωή με κακοπληρωμένα προγράμματα και συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Όπως ανέφερε ο Κ. Στεργίου, ο ΣΕΒ και οι άλλες οργανώσεις απαιτούν νέα μόνιμα μέτρα, θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα, να μην υπάρχουν αντιδράσεις και να εξασφαλίσουν περισσότερα φθηνά εργατικά χέρια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι δυναμώνουν ξανά οι εκβιασμοί και οι απειλές και ανέφερε ότι χρειάζεται να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε Σωματείο και κάθε χώρο δουλειάς, με αντεπίθεση για σταθερή εργασίας και δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί αποκατάσταση όσων αφαιρέθηκαν και δυνάμωση της πάλης για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 € και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατάργηση του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς με κριτήριο τις απώλειες.

Ακόμη ζητά την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων, μέτρα προστασίας των ανέργων με επίδομα ανεργίας 600 € μηνιαίως χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να σταματήσει η φοροληστεία, οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, να μην παραδοθούν κόκκινα δάνεια στις χρηματαγορές και να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.