Συνεχίζεται και το 2017 η ανασκαφική έρευνα στα Πευκάκια

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, αποφασίστηκε να χορηγηθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας άδεια συνέχισης, κατά το 2017, της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή «Πευκάκια», Βόλου, Π.Ε. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2016-2020).

Διευθύντρια των ερευνών από πλευράς της ΕΦΑ Μαγνησίας θα είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Δρ Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου, ενώ, από πλευράς του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τη διεύθυνση θα έχει η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Δρ Ιφιγένεια Τουρναβίτου.

Κατά το 2017 θα πραγματοποιηθούν, ανασκαφή στους Τομείς αρ. 1-2017 και 2- 2017 για την ολοκλήρωση της κάτοψης των Χώρων 12, 13, 14, αναλυτική και συστηματική μελέτη της ελληνιστικής και μυκηναϊκής εποχής με συντήρηση, σχεδίαση, φωτογράφιση και καταγραφή του αρχαιολογικού υλικού και μελέτη των μικρών ευρημάτων, του αρχαιοζωολογικού και μαλακολογικού υλικού.

Η άδεια χορηγείται με την προϋπόθεση η έρευνα να διεξαχθεί σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπογεγραμμένο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΑ Μαγνησίας και Τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να τηρηθούν οι όροι του Ν. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.