Στο Κιλιμάντζαρο η σημαία του ΕΟΣ Αλμυρού

Η Ειρήνη Μπόσινα στο υψηλότερο σημείο της Αφρικής

Κάτι από… Αλμυρό έχει πλέον το όρος Κιλιμάντζαρο και η υψηλότερη κορυφή του, Ουχούρου, καθώς η ορειβάτης του ΕΟΣ Αλμυρού Ειρήνη Μπόσινα βρέθηκε στα 5.895 μέτρα, για να υψώσει τη σημαία του συλλόγου!

Στην κορυφή Ουχούρου λοιπόν, στην Τανζανία της Αφρικής, στις 14 Φεβρουαρίου και στις 6:25 το πρωί το μέλος του συλλόγου ύψωσε την σημαία του ΕΟΣ Αλμυρού. Μάλιστα κατά δήλωσή της από εκεί αφιέρωσε την ανάβαση αυτή στο λατρεμένο της φίλο (και μέλος του ΕΟΣ) Χρυσόστομο, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και στον «δάσκαλό» της Μπάμπη Μαρινίδη.

Ο συνολικός χρόνος της εξόρμησης ήταν 6 μέρες. Η εκκίνηση έγινε από στα 1.800 μέτρα υψόμετρο στις 10 Φεβρυαρίου, ακολουθώντας τη διαδρομή Machame για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή. Η διαδικασία της επιστροφης άρχισε στις 15/02 από την πύλη Μueka, και οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια χρειάστηκε να διανύσουν συνολικά 63 χλμ.

Η ομάδα αποτελούνταν από δύο ορειβάτες, δύο οδηγούς και εννέα συνοδούς, καθώς και έναν μάγειρα. Η τελική ανάβαση ξεκίνησε στις 00:30 με ώρα άφιξης στην  κορυφή τις 6:25 το πρωί, άρα χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα «Ουχούρου» προέρχεται από τη γλώσσα Σουαχίλι και σημαίνει «Ελευθερία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.