Διήμερο στον Βόλο με το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Από Τετάρτη μέχρι και την Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό

H δράση στον Στίβο συνεχίζεται, με το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα να πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη (13/4) και μεθαύριο Πέμπτη (14/4) στην πόλη του Βόλου και το ενδιαφέρον αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλο.

Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στους επτά ομίλους της  β΄ φάσης του πρωταθλήματος έδειξαν πως αθλητές και αθλήτριες είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσουν ακόμη καλές για τα δεδομένα της εποχής επιδόσεις, αφού πλέον ο συναγωνισμός θα είναι ακόμη πιο αυξημένος, όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ.

Στη διάρκεια των αγώνων οι μετέχοντες και οι μετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όρια για τα κορυφαία γεγονότα της σεζόν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Υπενθυμίζεται πως τα ριπτικά όργανα, καθώς και τα ύψη των εμποδίων στο σχολικό πρωτάθλημα αντιστοιχούν σε αυτά της κατηγορίας Κ18. Ο Βόλος και συγκεκριμένα το Πανθεσσαλικό Στάδιο έχει φέτος την τιμητική του, καθώς  θα φιλοξενήσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

Τα αγωνίσματα έχουν ως εξής:

Μαθητές:

Άλματα: Άλμα επί κοντώ – Άλμα εις μήκος – Άλμα τριπλούν – Άλμα εις ύψος.

Ρίψεις: Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Ακοντισμός – Σφυροβολία.

Δρόμοι: 100 μ. – 200 μ. – 400 μ. – 800 μ. – 1500 μ. – 3000 μ. – 100 μ. εμπόδια – 400 μ. εμπόδια – 2000 μ. με φυσικά εμπόδια.

Βάδην: 5000 μ.

Σύνθετα: Έπταθλο

Α’ Ημέρα: 100 μ. εμπόδια – Άλμα εις ύψος – Σφαιροβολία – 200 μ.

Β’ Ημέρα: Άλμα εις μήκος – Ακοντισμός – 800 μ.

Μαθήτριες

Άλματα: Άλμα επί κοντώ – Άλμα εις μήκος – Άλμα τριπλούν – Άλμα εις ύψος

Ρίψεις: Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Ακοντισμός – Σφυροβολία.

Δρόμοι: 100 µ. – 200 µ. – 400 µ. – 800 µ. – 1500 µ. – 3000 µ. – 110 µ. εμπόδια – 400 µ. εμπόδια – 2000 µ. µε φυσικά εμπόδια.

Βάδην: 10.000 μ.

Σύνθετα: Δέκαθλο.

Α’ Ημέρα: 100μ. – Άλμα εις μήκος – Σφαιροβολία – Άλμα εις ύψος – 400 μ.

Β’ Ημέρα: 110 μ. εμπόδια – Δισκοβολία – Άλμα επί κοντώ – Ακοντισμός – 1.500 μ.

 

Προβληματισμοί στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ

Το σχολικό πρωτάθλημα πάντως αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ το βράδυ της Δευτέρας (11/04) καθώς η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τον προβληματισμό που έθεσε ο Γιάννης Θεμελίδης και ασπάστηκαν τα υπόλοιπα μέλη, για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: «Η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (13-14/4), λίγα μόλις 24ωρα από τη δεύτερη φάση, η οποία έγινε την Παρασκευή (8/4), αλλά και η συγκρότηση του προγράμματος που θα αναγκάσει τους αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων να αγωνιστούν νωρίς το μεσημέρι, ήταν θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο. Μάλιστα συμφωνήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η δυνατότητα αλλαγής του προγράμματος. Η παρέμβαση θα γίνει στη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης, παραμονή των αγώνων στον Βόλο (σ.σ. επρόκειτο να διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης 12/04)».

Οι πόλεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16

Από εκεί και πέρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 θα γίνει σε πέντε ομίλους σε όλη τη χώρα και θα δώσει σε μεγάλο αριθμό και αθλητριών να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία οι αγώνες θα γίνουν στις εξής πόλεις:

Ελευθερούπολη (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη- Κεντρική Μακεδονία).

Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη- Θεσσαλία– Δυτική Μακεδονία).

Πάτρα (Βόρεια Πελοπόννησος, Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ήπειρος – Κέρκυρα).

Άγιος Κοσμάς (Αθήνα- Δωδεκάνησα- Κυκλάδες- Λέσβος).

Άγιος Κοσμάς (Πειραιάς και Νοτιοδυτική Αττική- Κρήτη- Χίος Σάμος- Ανατολική Στερεά και Εύβοια).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.