Κοναντού-Αντζέι η Γκανέζα επιθετικός που θέλει ο Βόλος 2004

Ενόψει της συμμετοχής στην Α’ Εθνική Γυναικών

Η Α’ Εθνική Γυναικών αρχίζει να αποκτάει ιδιαίτερη δυναμική στο ελληνικό αθλητικό στερέωμα, έστω και αν έχει πολλά βήματα ακόμη για να θεωρηθεί ως ένα πολύ καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο οι απαιτήσεις αυξάνονται κάθε χρονιά για τους συλλόγους και το ίδιο ισχύει για τον Βόλος 2004 που καλείται να ενισχυθεί αρκετά, και μεταξύ άλλων κοιτάει πλέον και προς… Γκάνα!

Η πρώτη κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με τη Β’ Εθνική, οπότε είναι λογικό η ομάδα να πρέπει να ενισχυθεί αρκετά, με τις αλλοδαπές παίκτριες να καλούνται να κάνουν  τη διαφορά. Έτσι, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports», η διοίκηση του Βόλος 2004 βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με την 22χρονη διεθνή Γκανέζα επιθετικό Βίβιαν Κοναντού Αντζέι, η οποία θέλει να κάνει και αύτη το άλμα από την Αφρική στην Ευρώπη, με πρώτο σκαλοπάτι το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Αντζέι αγωνίζεται τόσο ως σέντερ φορ όσο και ως επιτελική μέσος, και έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Αφρικής, στην ακαδημία της πόλης Κουμάσι, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Γκάνας, καθώς και σε δύο ακόμη συλλόγους, στη Delta Queens (μτφ Βασίλισσες του Δέλτα) της Νότιας Νιγηρίας και στη «Thunder Queen» (μτφ Βασίλισσα του Κεραυνού) που εδρεύει στην Άκκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας.

Η Αντζέι ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με τη διοίκηση του Βόλος 2004 έχοντας 17 παιχνίδια στα πόδια της την τελευταία χρονιά με 8 τέρματα, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Γκάνας, έχοντας συμμετοχή επίσης στην ομάδα Κ20 της χώρας καθώς και στο παγκόσμιο κύπελλο Κ17, που είχε διεξαχθεί το 2016 στην Ιορδανία (σ.σ. Η… Βόρεια Κορέα είχε κατακτήσει το τρόπαιο).

Νεότερα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα προκύψουν μέχρι την Κυριακή, ωστόσο οι πιθανότητες η Γκανέζα επιθετικός να βρεθεί στην Ελλάδα για τον Βόλος 2004 είναι αυξημένες. Γενικότερα, κάθε ομάδα στην πρώτη κατηγορία Γυναικών μπορεί να έχει μέχρι τέσσερις αλλοδαπές παίκτριες στην αποστολή κάθε αγώνα (θεωρητικά μπορεί αν έχει μέχρι και 8 στην ομάδα, αλλά όχι να τις χρησιμοποιεί όλες μαζί), οπότε με τη Δανή Κάας, και εφόσον «κλείσουν» και η Λιθουανή και η Ισπανίδα που έχουν «ακουστεί» για τον Βόλος 2004, η Αντζέι θα συμπληρώσει την τετράδα.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.