Ελευθερόπουλος: «Στόχος η βελτίωση στη Νίκη Βόλου-Τρεις προσθήκες στις σκέψεις μας για του χρόνου»

Τα σχόλια του προπονητή των «κυανόλευκων» για το παιχνίδι με τον Μακεδονικό

Με κολακευτικά λόγια για τον αντίπαλο ξεκίνησε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στηρίζοντας τον ομόλογό του στον πάγκο του Μακεδονικού Γιώργου Αμανατίδη, ο οποίος προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θέτει στη διάθεση της διοίκησης της ομάδας του την παραίτησή του.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Θέλω να ξεκινήσω με την ομάδα του Μακεδονικού. Μαζί με τον Στέλιο (σ.σ. Βενετίδη) παρακολουθούμε όλες τις ομάδες. Είναι από αυτές στο πρωτάθλημα που ανεβάζουν το επίπεδό του. Αυτό σαφέστατα είναι έργο του προπονητή της. Είναι μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να δημιουργήσει υπεραριθμία και στα πλάγια και στον άξονα. Είναι δουλεμένη και την έχω δει πολλές φορές. Με τον Στέλιο λέγαμε ότι είναι μία ομάδα με την οποία για μένα θα είχαμε από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Το γεγονός ότι της βαθμολογικής θέσης σε αγχώνει και σου μπερδεύει λίγο το μυαλό, είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό. Δεν κάνει αυτά τα πράγματα, όπως το να πέφτουν παίκτες ψεύτικα κάτω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν αιχμές για την ομάδα του Παναθηναϊκού Β’! «Εδώ το κάνουν ομάδες  που δεν έχουν τον φόβο του να πέσουν. Ειλικρινά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Β’, κάποιος είχε από εκεί τη φαεινή ιδέα να στείλει τον γυμναστή να πει στον τερματοφύλακα να πέσουν μόλις χάσαμε τις δύο απανωτές ευκαιρίες, σε μία ομάδα με παιδιά 20 χρονών που το μόνο που πρέπει να τους ενδιαφέρει είναι το πρόσες. Μία ομάδα που δεν πέφτει, που δεν ανεβαίνει και μπαίνουν σ’ αυτές τις διαδικασίες. Είναι διαδικασίες που μικραίνουν τις ομάδες. Αντίθετα ο Μακεδονικός στη Super League 2, από την αρχή έχει έναν τρόπο παιχνιδιού, πολύ δουλεμένο και βασίζεται πάνω σ’ αυτό. Ότι μπορεί κάποιο παιχνίδι, με τον αντίπαλο σε εξαιρετική κατάσταση, όπως τα δικά μας παιδιά, είτε για βαθμολογικό άγχος, μπορεί να σου συμβεί, και δεν είναι κακό να κάνεις ένα βήμα πίσω για να κάνεις μετά τρία μπροστά. Για μένα, ο δρόμος που έχει ο Μακεδονικός για να σωθεί, το πιο πιθανό είναι με τον προπονητή που έχει δουλέψει με αυτήν την ομάδα και παρουσιάζει αυτό το ποδόσφαιρο. Στενοχωριέμαι όταν βλέπω ομάδες δουλεμένες να έχουν δεύτερες σκέψεις» τόνισε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Όσον αφορά τη Νίκη Βόλου, ο προπονητής της επεσήμανε: «Είχα πει και μετά τον Παναθηναϊκό, μας αδίκησε αδιανόητα η ατυχία του να πέσει την ίδια μέρα το παιχνίδι με τον Βόλο και παίξαμε στη Νεάπολη που είναι πραγματικά σε κακή κατάσταση. Παρόλα αυτά κάναμε πολλές ευκαιρίες με τον Παναθηναϊκό, μπήκαμε πολύ δυνατά, είχαμε δύο – τρεις τελικές στα πρώτα 15 λεπτά. Σας είχα πει τότε ότι δεν είναι θέμα απόδοσης, το αντίθετο είναι θέμα μόνο του γκολ που μας έλειψε. Η διακοπή δεν μας επηρέασε καθόλου, αν εξαιρέσεις αυτά τα 10 λεπτά στις Σέρρες, που δυστυχώς μας στέρησαν το δικαίωμα στο όνειρο. Η ομάδα όπως τελείωσε πριν τη διακοπή συνέχισε με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο. Σ’ αυτό, το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουνε οι αναπληρωματικοί μου, οι οποίοι είναι το καλύτερο γκρουπ αναπληρωματικών παικτών που είχα ποτέ σε ομάδα. Προπονούνται εξαιρετικά, βάζουν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα παιδιά που ξεκινάνε την ενδεκάδα κάθε εβδομάδα. Μέχρι την Παρασκευή έχω πολύ μεγάλο προβληματισμό ποιος να ξεκινήσει και ποιος όχι. Δουλεύουν σε πολύ υψηλές εντάσεις και πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό».

Ειδικότερα για το παιχνίδι με τον Μακεδονικό, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» σημείωσε: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Ξέραμε ότι ο Μακεδονικός δημιουργεί, έχει στα τελευταία δύο παιχνίδια με πέντε γκολ και έχει και αρκετές τελικές, γιατί τα έχω δει και τα δύο. Οπότε θέλαμε να έχουμε ισορροπία, δεν θέλαμε να το ανοίξουμε το παιχνίδι παρά να είναι κοντά οι γραμμές μας και να προσπαθήσουμε να έχουμε ισορροπία από το πρώτο λεπτό έως το 90. Αυτό το καταφέραμε, τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα, παίξανε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο και το μόνο που τους μένει τώρα είναι να συνεχίσουνε. Αυτό που πρεσβεύω είναι ότι το κίνητρο είναι και ατομικό και ομαδικό. Σε κάθε προπόνηση θέλω να είμαι καλύτερος και να βελτιώνομαι και αυτό που έχω κατακτήσει να είναι ο βατήρας για να πάω ακόμη πιο ψηλά, και μέχρι στιγμής το πραγματοποιούνε».

Για τη συμμετοχή του Παύλου Λογαρά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανέφερε: «Είχε πάρα πολύ καλή απόδοση Δεν ήταν εύκολο, ήταν η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην κατηγορία. Είναι ένα παιδί που δουλεύει, που έχει δυνατότητες και σε συνδυασμό με αυτό που σας έλεγα πριν για το γκρουπ των παιδιών που έχω, είναι υπέροχο να βλέπεις πριν τον αγώνα τον Γιώργο Δεληζήση να συμβουλεύει και να παροτρύνει τον Παύλο. Εκεί τελειώνουν όλα σε μία ομάδα ή αρχίζουν όλα για την ακρίβεια, για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ομάδα, ένας παίκτης σαν τον Γιώργο να συμβουλεύει και να παροτρύνει τον Παύλο».

Ενώ απομένει πάντως ένας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει σχέδια και σκέψεις για την επόμενη χρονιά. «Το γκρουπ των παικτών, αν είμαι την επόμενη χρονιά που εγώ το επιθυμώ διακαώς και με τη σχέση που έχω με τον πρόεδρο μας Αλέξη Παπακωνσταντίνου, που με κάνει πάρα πολύ ευτυχισμένο, έχω ξεκαθαρίσει ότι το 90% του γκρουπ θα είναι το ίδιο. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι θέσεις που θέλουμε (σ.σ. ενίσχυση) και πολύ λίγες. Απλά να μας βοηθήσει η συγκυρία και η ικανότητα, να τις πετύχουμε. Είναι πολύ λίγες οι κινήσεις που θα κάνουμε. Είναι στο μυαλό μας, δεν έχουν γίνει επαφές καθόλου. Ξέρω τις θέσεις εγώ και ο Στέλιος πάρα πολύ καθαρά, τις έχω μεταφέρει στον πρόεδρο. Για μένα είναι τρεις ποδοσφαιριστές με ένα ερωτηματικό αν θα είναι τέσσερις, ανάλογα τι θα γίνει με μία ακόμα περίπτωση από το γκρουπ μας» ανέφερε.

Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι προκύπτουν ευκαιρίες λόγω Πανθεσσαλικού και λόγω αντιπάλου, αναφέροντας ότι το γηπεδικό θα είναι η καλύτερη μεταγραφή για του χρόνου! «Ο αντίπαλος θέλει να παίξει προσπαθεί να παίξει, με το Πανθεσσαλικό είναι αυτά τα δύο. Αλλά η καλύτερη μεταγραφή για του χρόνου θα είναι το γηπεδικό για μας με διαφορά, και αναφέρομαι και για προπόνηση και για αγώνες. Είναι ένα γκρουπ παικτών που δουλεύουν τόσο πολύ που αν έχουμε καλό γήπεδο για προπόνηση θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε 22 παίκτες σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, από το να έχουμε 24 παίκτες. Δεν με αφορά αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.