Απρόσμενα καλός ο Ολυμπιακός Β., 1-1 με τη Βέροια

Απρόσμενα καλός ήταν για το χρονικό σημείο που διανύει ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο φιλικό της σεζόν κόντρα στη Βέροια, με την οποία ήρθε ισόπαλος με 1-1 στο Πανθεσσαλικό ενώπιον περίπου 800-900 φίλων του.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να αιφνιδιάστηκαν μόλις στο 2’ και να έμειναν πίσω στο σκορ με τέρμα του Θ. Παπαδόπουλου, αλλά για μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους ανέλαβαν την πρωτοβουλία, πίεσαν ψηλά και ισοφάρισαν με πέναλτι που κέρδισε ο Δωματάς από τον Ασίγκμπα και μετέτρεψε σε γκολ ο καλύτερος του γηπέδου στο πρώτο 45λεπτο Ντα Κόστα στο 25’.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και με τον Ντα Κόστα να έχει μείνει στ’ αποδυτήρια ούτε απειλούσε ούτε απειλούνταν μέχρι το 80’, με τον Κωστόπουλο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση και να δείχνει ότι με τα σωματικά του προσόντα μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη της βολιώτικης ομάδας στα μετόπισθεν, φορώντας μάλιστα από το πρώτο φιλικό και το περιβραχιόνιο του, όταν βγήκε ο Οικονόμου, που το είχε πάρει από τον Ντα Κόστα.

Μετά το 80’ η Βέροια είχε τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, αλλά και ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα μπορούσε να σκοράρει, όταν ο Ασίγκμπα παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα του με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, τους Στουρνάρα και Μανάλη δεξί και αριστερό μπακ, τους Ζώνα και Τέλλο στόπερ, ενώ στα χαφ βρίσκονταν οι Πότσι, Οικονόμου και Ντα Κόστα, με τον τελευταίο να έχει καθαρά οργανωτικό ρόλο και να δείχνει με το καλημέρα ότι θα είναι το βαρόμετρο του Ολυμπιακού, αφού ό,τι καλό από το κέντρο και μπροστά ξεκινούσε απ’ αυτόν. Παράλληλα, ξεχώρισε και για τις μπαλιές στον κενό χώρο αλλά και για τις εκτελέσεις των στημένων.

Ο Φλίγκος ήταν ο κλασικός φορ και από τα πλάγια τον βοηθούσαν οι Δωματάς και Σταύρου, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αλλάζουν αμοιβαία θέσεις πολύ γρήγορα, δηλαδή στο πεντάλεπτο, με τον Δωματά να έρχεται από τα αριστερά δεξιά και αντιστρόφως έπραξε ο Σταύρου.

Οι φάσεις

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τη Βέροια, όταν ο Θ. Παπαδόπουλος βρέθηκε στο τετ-α-τετ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κατσούλη που έπεσε σωστά, αλλά δεν κατόρθωσε να αποσοβήσει το 0-1.

Στο 7’ ο Δωματάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας από τα δεξιά μετά από διαγώνια εκτέλεση φάουλ του Ντα Κόστα, αλλά μόνος με τον Καντιμοίρη σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 25’ ο ίδιος ξανάκανε την ίδια κίνηση και μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Ασίγκμπα που τον έσπρωξε. Ο Καλαντζής έδωσε το πέναλτι (Γόργορης-Βλάχος οι βοηθοί) και ο Ντα Κόστα έγραψε το 1-1 από τη βούλα, με τον πανηγυρισμό των παικτών να είναι χαρακτηριστικός και να θυμίζει ΟΜΑΔΑ, αφού πανηγύρισαν όλοι μαζί, βασικοί και αναπληρωματικοί, μπροστά στον πάγκο.

Επίσης, στο 45’ το φάουλ του Ντα Κόστα που κέρδισε ο Φλίγκος, αποκρούστηκε δύσκολα από τον Καντιμοίρη. Πάντως, αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων του, γιατί έβγαλε αρκετές αρετές μέσα στο γήπεδο κυρίως μεσοεπιθετικά με σωστή ανάπτυξη και με παίκτη-ορχήστρα τον Ντα Κόστα.

Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχε το όποιο θέαμα του πρώτου και ό,τι καλό είδαν οι φίλαθλοι ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 80’ το γυριστό του Μαραγκού μπλόκαρε ο Παλιούρας, στο 81’ ο νεαρός Φραγκογιάννης που δοκιμάζεται στον Ολυμπιακό έφυγε από τα δεξιά και σέντραρε παράλληλα, για να στείλει ο Ασίγκμπα την μπάλα στο δοκάρι στην προσπάθειά του να αποκρούσει, με τον Μπαλάφα να ανταποδίδει με δοκάρι στο 85’.

Συγκεκριμένα, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του ευέλικτου Άρτσε από τα δεξιά και πάσα στον Μπαλάφα, ο τελευταίος βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με σκαστό σουτ. Ακολούθησαν στο 88’ το χαμένο τετ-α-τετ του Μίλιεβιτς, την προσπάθεια του οποίου εξουδετέρωσε ο Παλιούρας, που έτρεξε προς τα πίσω και μπλόκαρε την μπάλα μετά την αρχική του απόκρουση, ενώ στο 89’ διαγώνιο σουτ του αφύλακτου Μαλόν έφυγε αρκετά μέτρα άουτ. Ο δεξιός μπακ της Βέροιας είχε χάσει την ευκαιρία να σκοράρει από μακριά σε κενή από γκολκήπερ εστία στο 72’ μετά από απόκρουσε του Κατσούλη σε μακρινή έξοδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης (76’ Παλιούρας), Στουρνάρας (60’ Στασινόπουλος), Μανάλης (71’ Αγγελής), Ζώνας (71’ Ζαρίφης), Τέλλος (46’ Κωστόπουλος), Πότσι (78’ Φραγκογιάννης), Οικονόμου (78’ Πατσής), Ντα Κόστα (46’ Κόκας), Σταύρου (60’ Κολημήτρας), Δωματάς (71’ Χαντζής), Φλίγκος (60’ Αναστασίου).

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης (46’ Λόπες), Μαλόν, Χαροντάκης (53’ Ναβαλόφσκι), Ασίγκμπα, Μαραγκός (83’ Ράδης), Τομάς (46’ Άρτσε), Σάφερ (46’ Μπαλάφας), Λινάρδος (66’ Παπαγεωργίου), Μαυριάς (46’ Φορτές), Θ. Παπαδόπουλος (46’ Μίλιεβιτς), Μεληκιώτης (46’ Ξόμπλιος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.