Απολαυστικός Ολυμπιακός Βόλου, 4-1 τον Αχιλλέα

Κρίμα που το 4-1 του Ολυμπιακού Βόλου επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας το είδαν μόνο 250 φίλαθλοί του. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από το σημερινό ματς στο Πανθεσσαλικό, στο δεύτερο μέρος του οποίου οι ερυθρόλευκοι ήταν απολαυστικοί και με τον Κέρι (55′, 74′) να πετυχαίνει δύο γκολ για χάι-λάιτ και τον Ανδρέα Κόκκα (82′) να βάζει το πρώτο του τέρμα, οι Βολιώτες μετέτρεψαν το 1-1 του πρώτου μέρους στο ευρύ 4-1 και αποχαιρέτησαν τους φιλάθλους τους για φέτος σε ό,τι αφορά τα εντός έδρας ματς, προσφέροντάς τους πλούσιο θέαμα. Κι όλ’ αυτά τη στιγμή που μέχρι το 25’ ο Ολυμπιακός … κοιμόταν και είχε επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 0-1 στο 13′ με τον Λαζαρίδη, για να ισοφαρίσει στο 25′ ο Αναστασίου.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Μπουργάνη κάτω από τα δοκάρια, που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση. Οι Ιωαννίδης στα δεξιά και ο Ανδρέας Κόκας στα αριστερά ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ και οι Ντόικιτς και Ζώνας στόπερ. Οι τρεις κεντρικοί χαφ ήταν οι Σταύρου, Μασάντο και Ευθυμιάδη, με τον τελευταίο να είναι πιο κοντά στον φορ Αναστασίου. Επίσης, στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής κινούνταν οι Δήμος Κόκκας στ’ αριστερά και Κέρι Λόρι στα δεξιά.

Από την άλλη ο Αχιλλέας είχε στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Λάιο, Λαζαρίδη, Σκέντο, Δερμίση, ενώ οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν ο Παγωνίδης με τον Πετρουζέλη. Πιο επιθετικό ρόλο στον άξονα είχε ο Δημηνάς, ενώ στα πλάγια του προωθημένου Νάκα κινούνταν οι Φωκαΐδης στα δεξιά και Καμπερίδης στ’ αριστερά.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Αχιλλέας ήταν αυτός που στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις καλές τελικές προσπάθειες, για να έρθει τελικά το 0-1 στο 12’. Πρώτα στο 5’ μετά από απομάκρυνση της μπάλας στον αέρα από την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Λαζαρίδης έπιασε το δυνατό δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπουργάνης. Στο 10’ ο Νάκας έκανε μία γυριστή κεφαλιά υπό πίεση από το ύψος της μικρής περιοχής και μπλόκαρε εύκολα ο γκολκήπερ των γηπεδούχων, που στο 12’ έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Νάκα από θέση πλάγια αριστερά κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον ίδιο και μέσα από έναν όμιλο παικτών στη μικρή περιοχή ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 0-1 στο 13’.

Στο 22’ καταγράφηκε η πρώτη άξια λόγου φάση για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Αναστασίου προώθησε με πλάτη προς την εστία και με το κεφάλι την μπάλα για τον Ευθυμιάδη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση με το που μπήκε στην περιοχή, αλλά πάνω στον Κούζα, που μπλόκαρε.

Ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα δεν μπόρεσε πάντως να κάνει κάτι στο 25’ στην κεφαλιά του Αναστασίου μετά από σέντρα από τ’ αριστερά του Δήμου Κόκκα, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία και να γίνεται έτσι το 1-1.

Ο Μπουργάνης στο επόμενο λεπτό ήταν σε ετοιμότητα στο αριστερό σουτ του Φωκαΐδη και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να μπλοκάρει, ενώ στο 29’ η ατομική προσπάθεια του Δήμου Κόκκα κατέληξε σε τελείως άστοχο σουτ του ίδιου με το δεξί. Στο 45’ πάλι ο Δήμος Κόκκας σέντραρε και ο Αναστασίου απείλησε με το κεφάλι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κούζα.

Το δεύτερο μέρος

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 52’ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Αναστασίου έξω από τη μικρή περιοχή και στ’ αριστερά για τον Κέρι, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε και μόνος με τον Κούζα θέλησε να τον σκοτώσει με μία βολίδα από πολύ κοντά, αλλά ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα απέκρουσε. Ο Κέρι πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε με το κεφάλι για τον Ευθυμιάδη, που σε κενή εστία βρήκε αέρα.

Ωστόσο στο 55’ ο Κέρι έβαλε ένα γκολ για χάι-λάιτ, πιάνοντας μέσα από την περιοχή ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Δήμου Κόκκα από τα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί παραθυράκι. Στο 74’ κι ενώ ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Χολέβα έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο Ντόκιτς έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Ευθυμιάδη κι αυτός με το κεφάλι βρήκε τον Κέρι, που αφύλακτος από θέση δεξιά της περιοχής πέτυχε ακόμη ένα πανέμορφο τέρμα. Το 3-1 κλείδωσε τη νίκη των ερυθρολεύκων που έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα στο 82’, με τον Ανδρέα Κόκκα να βγαίνει στο τετ-α-τετ μετά την πάσα του Αναστασίου και να πλασάρει άψογα κάτω από τα πόδια του Κούζα. Στο 90’ παραλίγο να έχουμε ένα … παγκόσμιο γκολ από τον Σταύρου, που από το κέντρο πήγε να κρεμάσει τον Κούζα, αλλά ο τελευταίος με πολύ δύσκολη επέμβαση γλίτωσε το πέμπτο γκολ εις βάρος της ομάδας του.

Να σημειωθεί ότι στο δεύτερο μέρος ο Μπουργάνης δύο φορές έκανε δύο πολύ καλές αποκρούσεις, κερδίζοντας το χειροκρότημα της κερκίδας στο θετικότατο ντεμπούτο του, στο 62’ και το 83’ σε σουτ του Νάκα εκτός περιοχής και του Μανίκα εντός αντίστοιχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μπουργάνης, Ιωαννίδης (46’ Στουρνάρας), Κόκας Ανδρέας, Ντόικιτς, Ζώνας, Ευθυμιάδης, Σταύρου, Αναστασίου, Κόκας Δήμος, Μασάντο (71’ Χολέβας), Κέρι (83’ Αγγέλης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαϊωάννου, Κατσούλης, Πατσής, Σπηλιώτης

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Σκέντος, Παγωνίδης, Φωκαΐδης (46’ Μανίκας), Δημηνάς (57’ Τουλκερίδης), Λάιος, Νάκας, Καμπερίδης, Πετρουζέλης

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραμανώλας, Παπαδόπουλος Χρ., Σεμιτζίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.