Ηρωικός Θησέας, νίκη 1-0 επί των Σελλάνων, αφιερωμένη στον άτυχο Κουτσιρίμπα

Ένα συγκλονιστικό ματς έγινε στην Αγριά, εκεί όπου ο Θησέας επικράτησε με 1-0 του Α.Ο. Σελλάνων με ηρωική εμφάνιση, παίζοντας μαζί με τις καθυστερήσεις για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω αυστηρής αποβολής του Κοτζαθανάση. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Κοτζαθανάσης με πέναλτι στο 43’, το οποίο δόθηκε για χέρι του Αρχοντή σε κεφαλιά-πάσα του Βλάχου.

Η νίκη, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη έδρας, αφιερώθηκε στον μεγάλο άτυχο Αργύρη Κουτσιρίμπα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι στο 72′ και συγκεκριμένα στον αστράγαλο μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Τζέκο και έπεσε στο έδαφος ουρλιάζοντας, με συνέπεια να παγώσει όλο το γήπεδο. Οι συμπαίκτες του πήγαν όλοι στον πάγκο και τον αγκάλιασαν στο τέλος του αγώνα, που κράτησε 99 λεπτά.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Θησέας ξεκίνησε με 3-4-2-1. Ο Κουτσιρίμπας ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ τρεις στην άμυνα σε μία ευθεία ήταν οι Μπόρας, Γιαουπλάρι και Βαν ντε Γουΐχε. Όλη τη δεξιά πλευρά έπαιζε ο Καψιώτης, όλη την αριστερή ο Δημητριάδης, ενώ ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Οικονόμου και Κοτζαθανάσης. Μπροστά απ’ αυτούς ως εσωτερικοί επιθετικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Αγιασιώτης και Πέτσης, ενώ φορ ήταν ο Βλάχος.

Από την άλλη ο Κώστας Σταματίου επέλεξε τον Παπαδόπουλο για τερματοφύλακα, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Παπαγεωργίου, Αρχοντής, Μπούσδρας και Τζάνης. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Χάδιαρης και Μπιτέλης, δεκάρι ο Κοντός, δεξιά ο Πατσαρούχας, αριστερά ο Τσιρογιάννης και κλασικός προωθημένος ο Τζέκος.

 Το πρώτο μέρος

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Θησέα, χωρίς όμως να γίνει τελική προσπάθεια, αφού ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος με γρήγορη κίνηση λίγο πιο μακριά από το σημείο του πέναλτι έπεσε στα πόδια του Πέτση και μπλόκαρε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έκλεψε ο Οικονόμου, έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Βλάχος έκανε από καλή θέση το σουτ, το οποίο κόντραρε σε πόδια αμυντικών.

Στο 29’ από θαυμάσια αλλαγή παιχνιδιού του Οικονόμου από τα δεξιά στην απέναντι πλευρά για τον Κοτζαθανάση, ο τελευταίος συνέκλινε προς τον άξονα κι έκανε ένα δεξί σουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Από κει και πέρα τα Σέλλανα, που ήδη είχαν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό και πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ήταν πιο απειλητικά.

Στο 33’ ο Τζάνης από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, εκεί όπου ο Γιαουπλάρι φάνηκε να τραβά τον Τζέκο. Ο διαιτητής φάνηκε έτοιμος να δείξει το σημείο του πέναλτι, αλλά ο β’ βοηθός Κουτσικανίδης σήκωσε το σημαιάκι του και υπέδειξε τον Τζέκο σε θέση οφσάιντ, με συνέπεια να σταματήσει η φάση. Πάντως, με γυμνό μάτι φάνηκε ότι η απόφαση ήταν σωστή.

Στο 35’ ο Κοντός μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά στο ύψος του πρώτου δοκαριού έξω από τη μικρή περιοχή έφερε μπροστά του την μπάλα με το κεφάλι , με σκοπό να σουτάρει, αλλά τον πρόλαβαν αμυνόμενοι εντός της μικρής περιοχής, ενώ στο 36’ ο Πατσαρούχας βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής, αλλά έπιασε αέρα.

Τα Σέλλανα έδειχναν να έχουν επιβάλει τον ρυθμό τους, αλλά στο 43’ ο Θησέας ήταν αυτός που προηγήθηκε. Ο Βλάχος προσπάθησε να πασάρει με το κεφάλι σε συμπαίκτη του, αλλά ο Αρχοντής σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και ο Μέγας έδειξε την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κοτζαθανάσης και έγραψε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας και τον Παπαδόπουλο στη δεξιά γωνία.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 50’ ο Κουτσιρίμπας είχε μία αξιόλογη επέμβαση χαμηλά σε επικίνδυνο σουτ του Τσιρογιάννη, με τα Σέλλανα να έχουν μπει πιο δυνατά στην επανάληψη, με σκοπό να ισοφαρίσουν.

Στο 65’ ο Βλάχος έκανε γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, έπειτα από δυνατά εκτελεσμένο πλάγιο άουτ του Βαν ντε Γουΐχε από τα αριστερά. Στο 69’ ο παίκτης που αντικατέστησε τον Βλάχο, ο Τσιουρής, έχασε μία καλή ευκαιρία, καθώς το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Στο 68’ ο Κοτζαθανάσης είδε δεύτερη κίτρινη, γιατί ο διαιτητής Μέγας θεώρησε ότι παρεμπόδισε αντίπαλό του να εκτελέσει κόρνερ, με συνέπεια ο Θησέας να συνεχίσει με δέκα παίκτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε στο 72’ τον σοβαρό τραυματισμό του Κουτσιρίμπα, που βγήκε μακριά από την εστία του μέσα στην περιοχή να προλάβει τον Τζέκο με τα πόδια, όπως και έγινε, αλλά ο φορ των φιλοξενούμενων τον βρήκε άθελά του και του προκάλεσε έναν σοβαρό τραυματισμό.

Με δέκα παίκτες ο Θησέας έβγαλε πολλή ψυχή έως και ηρωισμό, με τους ποδοσφαιριστές τους να πιέζουν κάθε μπάλα και να καθαρίζουν τις φάσεις όσες φορές έφτανε η μπάλα στην περιοχή τους, με εξαίρεση μία, αυτή του 81’, όταν ο Τσιρογιάννης κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι . Το σουτ κόντραρε ελαφρώς σε κάποιο σώμα και ο Κεφαλάς έπεσε και μπλόκαρε στο κέντρο της εστίας του. Επίσης λίγο πριν οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Τζέκου από τον Γιαουπλάρι.

Από την άλλη ο Θησέας, έστω και με δέκα παίκτες, είχε δύο καλές στιγμές. Στο 83’ ο Πέτσης έκλεψε εκτός της αντίπαλης περιοχής και τσίμπησε στη συνέχεια την μπάλα μπροστά από τον Αρχοντή, αλλά το σουτ που έκανε εντός περιοχής κοντραρίστηκε.  Πέντε λεπτά αργότερα ο Δημητριάδης, αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Τσιουρή, έκανε το σουτ από θέση μέσα αριστερά και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε δύσκολα στην κλειστή δεξιά του γωνία.

Από κει και πέρα, υπήρξε πίεση από τη μεριά του Α.Ο. Σελλάνων, αλλά όχι κάποια φάση, με τον Θησέα να αμύνεται υποδειγματικά και να κρατά το υπέρ του αποτέλεσμα.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας (76’ λ. τρ. Κεφαλάς), Καψιώτης, Μπόρας, Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γουΐχε, Δημητριάδης, Οικονόμου (94’ Ζάχος), Κοτζαθανάσης, Πέτσης, Αγιασιώτης (96’ Γαλανόπουλος), Βλάχος (64’ Τσιουρής)

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης (62’ Δημολιός), Αρχοντής (90’ Παπαδημητρίου), Μπούσδρας (76’ Κόκκινος), Χάδιαρης, Τσιρογιάννης, Μπιτέλης, Τζέκος, Κοντός (55’ Μπακρατσάς), Πατσαρούχας

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.