Με Καρτσαμπά “λυτρωτή”, 1-0 η Νίκη τον Φωκικό στην Άμφισσα

Επιστροφή στα “τρίποντα” για τη Νίκη Βόλου, η οποία έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Φωκικού, εκτός έδρας, με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, παραμένοντας στο κυνήγι του τίτλου. Σκόρερ για τους κυανόλευκους ο Χρήστος Καρτσαμπάς με κεφαλιά στο 77ο λεπτό.

Η διάταξη της Νίκης

O Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μετούσι, αριστερά τον Θ. Παπαδόπουλο και στο κεντρικό δίδυμο τους Καρτσαμπά και Καντούτση. Μέτσε και Τσεμπερίδης αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, με τον Ιορδανίδη να κινείται μπροστά τους, σε ρόλο “δεκαριού”. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά τοποθετήθηκαν οι Δεμηρτζόγλου (αριστερά) και Βουκομάνοβιτς (δεξιά), με τον Μαντζίρη να χρησιμοποιείται σε θέση σέντερ φορ.

Το ματς

Με ακυρωθέν γκολ ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Άμφισσα, με τη Νίκη να είναι αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά με αντικανονικό τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Καλύβα. Συγκεκριμένα, στο τρίτο λεπτό του αγώνα, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Φωκικού, ο Μέτσε από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, με τον Βουκομάνοβιτς με κεφαλιά να παραβιάζει την εστία του Παπαδόπουλου, όμως ο πρώτος βοηθός του κ. Παπακωνσταντίνου υπέδειξε τον Σέρβο επιθετικό σε θέση οφσάιντ.

Από ‘κει και πέρα, το σκηνικό του παιχνιδιού ήταν συγκεκριμένο κι αρκετά μονότονο, με τη Νίκη να κυκλοφορεί με υπομονή την μπάλα και να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Φωκικού, ο οποίος αμυνόταν μαζικά κι αποτελεσματικά, δίχως να επιτρέπει στον αντίπαλό του να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 20′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Δεμηρτζόγλου και Μαντζίρης έπαιξαν το ένα-δύο, από τα αριστερά, ο πρώτος μπήκε στη μεγάλη περιοχή κι έβγαλε τη σέντρα, με τον Μέτσε να κοντρολάρει την μπάλα στην “καρδιά” της περιοχής και να πλασάρει, αλλά οι αμυντικοί του Φωκικού έβαλαν την κόντρα, βοηθώντας τον τερματοφύλακά τους, Παπαδόπουλο, να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 27′, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Φωκικός είχε τη δική του “υποψία” φάσης για κάποιο τέρμα. Ύστερα από φάση διαρκείας, ο Παπαευθυμίου εκμεταλλεύτηκε ένα γέμισμα, βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, εντός περιοχής της Νίκης, από πολύ πλάγια θέση κι επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ, προκειμένου να “κρεμάσει” τον Αποστολίδη, ο οποίος είχε κλείσει καλά το οπτικό πεδίο του επιθετικού των γηπεδούχων, αναγκάζοντάς τον να προβεί σε μία κακή εκτέλεση, με την μπάλα να περνά αρκετά άουτ.

Δέκα περίπου λεπτά, πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 45′, η Νίκη έχασε διπλή σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 35’ λοιπόν ο Δεμηρτζόγλου άλλαξε με τον Παπαδόπουλο, από τα αριστερά, ο πρώτος κινήθηκε με την μπάλα στα πόδια προς τον άξονα και σούταρε δυνατά, με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει με τις γροθιές. Στην εξέλιξη της φάσης, οι κυανόλευκοι κέρδισαν ένα φάουλ στον άξονα, περίπου δύο μέτρα μακριά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Μέτσε το εκτέλεσε απευθείας, με την μπάλα να αναπηδά μπροστά από τον Παπαδόπουλο και να καταλήγει στη βάση του δεξιού κάθετου δοκαριού της εστίας του, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους, με τον Ράτκο Ντόστανιτς να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις γραμμές της ομάδας του, όμως, ο Φωκικός συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή της Νίκης, με μαζική αμυντική διάταξη και των 11 ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων, πολύ κοντά στη μεγάλη περιοχή τους. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0, ενώ από πλευράς Νίκης υπήρξε προβληματισμός για το γεγονός πως η ομάδα τους δεν μπόρεσε, στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, να πάρει “κεφάλι” στο σκορ.

Η Νίκη, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, συνέχισε να προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο 47′ “άγγιξε” το 0-1, όταν Μαντζίρης και Ιορδανίδης συνδυάστηκαν στον άξονα, ο δεύτερος έφτασε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και σούταρε δυνατά με το δεξί του πόδι, με την μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Η Νίκη έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για γκολ στο 59′. Ο Μέτσε εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Φωκικού, με τον Μαντζίρη να βρίσκεται σε αρκετά πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, να πλασάρει, νικώντας τον Παπαδόπουλο, με την μπάλα, όμως, να απομακρύνεται από τον Κοτσάι επί της γραμμής, σε κόρνερ.

Η εξέλιξη πήγαινε… “πρίμα” για τον Φωκικό, με τη Νίκη να παρουσιάζεται, στη συνέχεια, αρκετά αγχωμένη, εξαιτίας της δυστοκίας της επιθετικά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αμύνονται μαζικά, η μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου έλειπε, με τα λεπτά να κυλούν εις βάρος των κυανόλευκων. Τελικά, ο “γόρδιος δεσμός” για τη Νίκη λύθηκε στο 77’. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Φωκικού, ο Τσιώλης βρέθηκε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Καρτσαμπά στο δεύτερο δοκάρι, με τον κεντρικό αμυντικό των φιλοξενούμενων να “νικά” τον Παπαδόπουλο για το 0-1, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Η Νίκη, μετά το προβάδισμά της, δεν “έκατσε” πάν στο αποτέλεσμα κι έχασε σπουδαία ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, στο 81′, με τον νεοεισελθόντα Βουρδάκη να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, με τον δεύτερο να νικά τον νεαρό Βολιώτη.

Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, το υπέρ τους προβάδισμα και πήραν το τρίποντο που τους επέτρεψε να παραμείνουν στην πρώτη θέση, σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό που φυσικά έχει το πλεονέκτημα.

Νίκη Βόλου (Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι (75′ Βουρδάκης), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Μέτσε (75′ Ρόβας), Τσεμπερίδης (61′ Τσιώλης), Ιορδανίδης, Δεμηρτζόγλου, Βουκομάνοβιτς (61′ Ντινιωτάκης), Μαντζίρης

Φωκικός (Κόκκινος): Παπαδόπουλος, Καρδάσης (84′ Βατίστας), Πιέτρι, Κοτσάι, Κυριάκου, Κακάμης, Παπαευθυμίου, Κουρελής, Μεγάλος, Χατζηστάμος, Τσιούτσιας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.