Νίκη για play offs και για τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Νίκη και μόνο νίκη για δύο λόγους χρειάζεται απόψε (20/03, 21:00 Novasports 2) ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπασκόνια, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία το ροζ φύλο αγώνα, προκειμένου να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την είσοδό τους στα play offs κι αν είναι δυνατό να καλύψουν και τη διαφορά του -9 της ήττας στην χώρα των Βάσκων.

Ο δεύτερος λόγος που το «τριφύλλι» θα τα δώσει όλα για τη νίκη έχει να κάνει με τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε κλίμα πένθους μετά τον θάνατο του ανθρώπου που με τον αδελφό του, Παύλο, έκαναν τον Παναθηναϊκό μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες θα τα δώσουν όλα για να αφιερώσουν τη νίκη στον εκλιπόντα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο σύλλογο, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα.

Ο Αμερικανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ η μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή πρόσφερε στην ομάδα του έξτρα μέρες για ανάσες αλλά και προετοιμασία της διαβολοβδομάδας, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή με ένα ακόμη κρίσιμο ματς, με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Οι Βάσκοι έρχονται στην Αθήνα με μία νίκη περισσότερη (14-12), αλλά αρκετά προβλήματα. Εκτός μάχης μετά τους Σενγκέλια και Γκρέιντζερ, τέθηκαν και οι Τζάνινγκ, Γκαρίνο, αυξάνοντας τους «πονοκεφάλους» για τον προπονητή τους, τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.