Με το “αριστερό” η Νίκη, ήττα 41-34 από την Ασπίδα

Η Νίκη Βόλου ηττήθηκε από την Ασπίδα Ξάνθης, με σκορ 41-34, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι-οφ ανόδου στην Α2, χάνοντας από νωρίς ένα σημαντικό μέρος από τις πιθανότητές της για προβιβασμό στην παραπάνω κατηγορία.

Η ομάδα του Νίκου Γαλανάκη κατάφερε να τα πάει καλά στο πίσω μέρος του παρκέ, αλλά πλήρωσε τη δυστοκία της στην επίθεση, καθώς σε κανένα από τα δύο ημίχρονα δεν κατάφερε να έχει παραπάνω από 20 πόντους ενεργητικό.

Η Ασπίδα ήλεγχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, προηγείτο με 12 πόντους στο 20′ (26-14), οι κυανόλευκες επιχείρησαν να επιστρέψουν και με επιμέρους σκορ 15-4 στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασαν το ματς “στον πόντο” (30-29).

Ωστόσο, η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε, τελικώς, να πάρει το ροζ φύλλο που της δίνει το ψυχολογικό και βαθμολογικό “αβαντάζ” για τη συνέχεια της διαδικασίας. Στην τελευταία περίοδο είναι σημαντικό ότι κουράστηκαν οι καλύτερες της Νίκης, Παπαγακή και Κωστούλα, κι αυτό κόστισε στην ομάδα του Νίκου Γαλανάκη.

Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Τσακίρη με 14 πόντους, διασωθείσες για την ομάδα της Νίκης η αρχηγός Παπαγακή (13π.) και Κωστούλα (11π.).

Σοβαρά παράπονα υπάρχουν για τη διαιτησία του Καντερέ από τις Βολιώτισσες.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 26-14, 30-29, 41-34

Ασπίδα Ξάνθης (Καρά Αχμέτ-Αντώνογλου): Μεχμέτ Ούστα 2, Καραλίδου 7 (2), Τσακίρη 14, Μωτσένκου, Παπαχρυσοβέργη 1, Κάραλη 2, Σιγιώργη 8,  Πετρίδου 4, Γκιρκιτσα, Βαρελτζη, Χαλκίδου 2, Θωμαΐδου 1

Νίκη Βόλου (Νίκος Γαλανάκης): Κωνσταντούλα, Κωστούλα 11 (3), Παρασχάκη 5 (1), Ντέγκα, Κόπανου 3, Παπαγακή 13, Κατσιοπούλου, Τότση 1, Ζουμπούλη 1, Πασχαλίδη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.