Τσίτας: «Θα γύριζα στην Ελλάδα, μόνο αν κάτι άξιζε»

Συνέντευξη παραχώρησε στο magnesiasports ο 28χρονος φορ

Ο Θωμάς Τσίτας μετά τη Νίκη ξανάρθε στον Βόλο για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magnesiasports στο Ελατοχώρι, επισημαίνει ότι γι’ αυτόν η νέα του ομάδα αποτελεί μία νέα επαγγελματική πρόκληση, ενώ τονίζει πως θα γύριζε στην Ελλάδα από την Κύπρο μόνο αν κάτι άξιζε, όπως είχε πει και στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, θεωρώντας ότι αυτό το είδε στους ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά ο 28χρονος φορ ρωτήθηκε:

Για την αιτία που είπε το “ναι” στον Ολυμπιακό Β.:

«Υπάρχει πολλή οργάνωση στην ομάδα. Βλέπω από τη διοίκηση και το προπονητικό team ότι πάει να γίνει κάτι καλό και πιστεύω ότι θα γίνει».

Για το ξεκίνημα της ομάδας:

«Είμαστε μία καινούρια ομάδα με πολλούς νεαρούς καλούς παίκτες που σίγουρα θέλουν κάποιο χρόνο να κάνουν τη διαφορά. Είμαστε και κάποιοι ποδοσφαιριστές πιο μεγάλοι. Υπάρχει μέλλον σίγουρο, μας λείπει λίγο η εμπειρία, αλλά νομίζω ότι θα γίνουν κινήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα. Από κει και πέρα χρειάζεται να δέσουμε, κάτι που είναι θέμα προετοιμασίας. Το κλίμα, που είναι πολύ καλό, βοηθά σ’ αυτό».

Για το γεγονός ότι έχει περάσει από τη Νίκη και έχει πανηγυρίσει την άνοδο στη Super League και τώρα παίζει στον αιώνιο αντίπαλο:

«Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και για μένα ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία νέα επαγγελματική πρόκληση. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ μεγάλες και αποτελούν τιμή για το ποδόσφαιρο του Βόλου. Ήμουν τυχερός που έζησα την άνοδο με τη Νίκη, κάτι που δε γίνεται συχνά. Τώρα θέλω με τον Ολυμπιακό Βόλου να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε».

Για τον κόσμο, που είναι από τα μεγάλα ατού της ομάδας:

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πολύ και φανατικό κόσμο, γιατί έχω παίξει αντίπαλός του. Τους θέλουμε όλους κοντά μας ανά πάσα ώρα και στιγμή και σε κάθε αποτέλεσμα κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για τον προσωπικό του στόχο:

«Έχω έρθει να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ και να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Για το μέχρι στιγμής ρόστερ:

«Σίγουρα είναι ένα καινούριο ρόστερ. Έχουμε έρθει πολύ νέοι παίκτες και έμειναν λίγα παιδιά από πέρσι. Έχουμε αρκετούς νεαρούς, που χρειάζονται να πάρουν εμπειρίες, και θέλουμε ακόμη κάποιους παίκτες. Με 5-6 έμπειρους παίκτες πιστεύω ότι θα “κλειδώσει” το ρόστερ».

Για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος απ’ αυτόν:

«Την καλύτερη προσπάθεια σίγουρα μέσα στο γήπεδο και ελπίζω και σε πολλά γκολ και σε ό,τι καλύτερο  για την ομάδα μαζί με τον κόσμο. Προέρχομαι από τρεις καλές χρονιές με 38 γκολ συνολικά στη Β’ Εθνική της Κύπρου, που το επίπεδο είναι περίπου όπως το δικό μας, και θέλω να συνεχίσω ανάλογα και στον Ολυμπιακό Βόλου».

Για την εντύπωσή του για τον κ. Γράφα και τι του ζητάει απ’ αυτόν από τις πρώτες προπονητές:

«Κάθε προπονητής έχει δικιά του τακτική και δικό του τρόπο παιχνιδιού.  Ο κ. Γράφας θέλει πειθαρχία από κάθε παίκτη, να είναι όλη η ομάδα συγκεντρωμένη και να μην ξεφεύγει κανείς από τη λογική να δουλεύει για το σύνολο. Δίνει πολλή έμφαση στην τακτική, ενώ είναι φυσικό να δουλεύουμε πολύ και στη φυσική κατάσταση, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Ο προπονητής μας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του».

Για το αν έχει συνεργαστεί με κάποιον τωρινό συμπαίκτη του:

«Με τον Γραικό ήμασταν μαζί στον Πανηλειακό, ενώ είμαστε και παιδικοί φίλοι».

Για τον ρόλο του Ευριπίδη Τσιμπανάκου να έρθει στην ομάδα:

«Αυτός ήταν που με έπεισε να έρθω. Του είχα πει ότι δεν είχα σκοπό να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά μόνο για κάτι που θα δω ότι αξίζει κι αυτό το είδα στον Ολυμπιακό Βόλου».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:

«Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, καθώς συμμετέχουν πολλές ανταγωνιστικές και ιστορικές ομάδες. Όλες σχεδόν είναι μία και μία και οι περισσότερες λένε ότι θα πάνε για άνοδο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.