Ανδρωνάς: Ό,τι προκύψει, αλλά να δοθεί περιθώριο προετοιμασίας

Ο Μιχάλης Ανδρωνάς

Ο Μιχάλης Ανδρωνάς, προπονητής της πρωτοπόρου της Α’ ΕΠΣΘ, Δήμητρας Ευξεινούπολης, είναι ακόμη ένας προπονητής, με τον οποίον ήρθε σε επαφή το Magnesiasports, προκειμένου να καταθέσει τη γνώμη του για το πώς είναι καλύτερο να τελειώσει το πρωτάθλημα, αν και εφόσον οι ομάδες επιστρέψουν τον Μάιο στα γήπεδα. O 37χρονος τεχνικός επισήμανε ότι στην ομάδα του δε σκέφτονται ποια λύση θα προκύψει και δεν έχουν πρόβλημα είτε ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια είτε γίνουν απευθείας τα πλέι οφ, αλλά πρόσθεσε πως επιβάλλεται να δοθεί η ευκαιρία στις ομάδες για προετοιμασία, καθώς δεν μπορούν να αγωνιστούν αμέσως.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υγεία πάνω απ’ όλα. Αυτό είναι που προέχει. Από κει και πέρα, αν τελειώσει όλο αυτό που περνάμε, θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι τι γίνεται. Μία ομάδα δεν είναι μαγαζί που το κλειδώνεις για 1-2 μήνες και μετά το ανοίγεις και δουλεύεις. Για να επανέλθει μία ομάδα, πρέπει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, για να κάνουν προετοιμασία. Όσο καιρό κάθεται μία ομάδα τόσο καιρό θέλει, για να επανέλθει.

Εμείς ήμασταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα, είχαμε εννιά συνεχόμενες νίκες και είμαστε οι πιο άτυχοι της διακοπής του πρωταθλήματος. Είχαμε αποκτήσει έναν ρυθμό και ήμασταν πολύ καλά προπονημένοι. Δεν ξέρουμε πώς θα είμαστε, όταν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.  Είτε παίξουμε τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, είτε πάμε κατευθείαν σε πλέι οφ δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Θα γίνει ό,τι αποφασίσει η ΕΠΣΘ μέσω της ΕΠΟ.  Δεν μπορούν όμως να μας πουν τον Μάιο μία εβδομάδα πριν “ξεκινήσετε να παίξετε”.  Καταρχάς θα πάθουν πολύ μεγάλη ζημιά οι ποδοσφαιριστές, καθώς θα έχουμε πολλούς τραυματισμούς.

Στη Δήμητρα δε σκεφτόμαστε ούτε θέλουμε κάτι. Ό,τι και να προκύψει θα το αποδεχτούμε.  Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να προπονηθούν οι παίκτες. Αυτό ισχύει για όλα τα αθλήματα και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για το αν σε περίπτωση οριστικής διακοπής στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ θα θεωρούσε άδικο ή δίκαιο να πάρει το πρωτάθλημα η Δήμητρα, ο Μιχάλης Ανδρωνάς απάντησε: 

«Άδικο θα είναι για το δεύτερο, για τον τρίτο, για τις ομάδες γενικώς που είναι κοντά στη βαθμολογία. Για μας δεν είναι άδικο, γιατί πιστεύω ότι δίκαια είμαστε πρώτοι. Έχουμε τους περισσότερους βαθμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την καλύτερη επίθεση, μία από τις καλύτερες άμυνες, το καλύτερο γκολ αβερέιτζ και τους περισσότερους βαθμούς στα ντέρμπι. Επομένως δε θεωρώ ότι είμαστε άδικα στην πρώτη θέση.

Πάνω από όλα όμως εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του, να μην έχουμε πολλά θύματα και από κει και πέρα να ανοίξουν πάλι οι επιχειρήσεις. Αλλά και οι αγώνες εάν ξεκινήσουν είναι δύσκολο να γίνονται με κόσμο».

Όσο για τη λύση του final-four σχολίασε:

«Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει η ΕΠΣΘ, καθώς δεν προβλέπεται στην προκήρυξη. Πιστεύω ότι μπορούν να αφαιρέσουν τα πλέι οφ, αν δεν προλαβαίνουμε, αλλά το Final Four μπορεί να γίνει μόνο με νομικές εγγυήσεις από την ΕΠΟ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.